Dublin 1
Skoletur til Dublin

Skoletur til Dublin

Irlands hovedstad er en spennende by på størrelse med Oslo. Dublin er full av historie og kultur og er et perfekt reisemål for skoleturer. Vi kan tilby reiser til Dublin som klassetur for elever eller som seminar eller studietur for de ansatte. Skoletur.no har mer enn 20 års erfaring med gruppereiser til utlandet og vårt tette samarbeid med lokale partnere gjør at vi kan lage deres neste skoletur til en opplevelse utenom det vanlige. Vi ordner alt dere trenger for en skoletur til utlandet – flybilletter, hotell, transport, måltider og andre aktiviteter. Vi hjelper selvsagt med tilrettelegging av faglig innhold slik dere ønsker det.

«Vil bare for takke deg for alt du fikk ordnet for oss! :-) Vi har hatt en fantastisk tur! Elevene var virkelig takknemlige. Tusen takk for godt samarbeid! Dette skal vi bringe videre inn til fylkeskommunen og legge frem turen på en samling for alle de videregående skolene i Akershus». Vestby videregående skole reiste på skoletur til Dublin.

Dublin

Elven Liffey deler Dublin i to deler. På den nordre siden ligger mange berømte bygninger som Four Courts, Custom House og General Post Office, der påskeopprøret startet (1916). Her finner vi også Phoenix Park, Europas største bypark, der hjorter lever fritt. Den sørlige siden anses mer sofisitikert med vakre georgianske gater og hus, mest kjent for sine fargesterke dører. Her ligger bl.a. den fasjonable shoppinggaten Grafton Street med mengder av butikker. Denne delen av byen domineres av studentene ved Trinity College. På Trinity oppbevares bl.a. en av landets nasjonalskatter, den berømte “Book of Kells".

Dublin er som en frisk vind, en unik hovedstad gjennomsyret av tradisjon, men som likevel har bevart barnet i seg. I den historiske, kompakte bykjernen finns det mye å se og gjøre, og besøkende vil elske tilbudet av gallerier, museer, restauranter og butikker, for ikke å glemme en tradisjonell og varm mottakelse fra dublinerne.


Forslag til program for skoletur til Dublin:

Dag 1: Ankomst Dublin. Dere blir møtt på flyplassen og på vei til hotellet blir det en guidet sightseeing der dere får se noe av det Dublin har å by på av attraksjoner. I dag får dere oppdage Dublin "i vikingenes fotspor". Visste dere at byen tok form på 800-tallet da vikingene grunnla en av sine største bosettinger utenfor Norden? Norske vikinger etablerte første havnen i Dublin år 841. Dublin har fått navnet sitt etter den mørke dammen som renner gjennom byen, som de kalte Dyfflin eller Dub Linn = "svart dam". Dere besøker Wood Quay - stedet der vikingene etablerte seg.

Etter lunsj kan vi anbefale en «Viking Splash Tour», et eventyr av en tur til vanns og til lands i en ombygget amfibiebil fra 2. verdenskrig. En kostymekledt guide tar dere med på tur og viser mange av Dublins severdigheter, som Christchurch, O'Connell Street og Merrion Square. Naturligvis besøker dere vikingenes landemerker i byen. Turen avsluttes ved at fartøyet kjører ned i den historiske Grand Canal Basin, med andre ord en liten båttur!

Alternativt kan Dublinia-utstillingen friste. Denne utstillingen dekker den viktige perioden i Dublins historie fra anglo-normannernes ankomst år 1170 til stengingen av klosteret på 1540-tallet. Utstillingen er inkludert i den ny-gotiske Synod Hall, som fram til 1983 var hovedsete for den irske statskirken.

Felles middag om kvelden.

Dag 2: Frokost. I dag skal klassen få være irlendere for en dag..... Buss og guide tar dere til en bondegård som ligger nord for Dublin i grevskapet Meath. Her møter dere en familie som åpner sine dører for besøkende og viser hvordan en irsk bondefamilie lever. Det er også mulig å møte en irsk skoleklasse og oppleve dette sammen med dem. Programmet varer i 4 timer og inneholder følgende:

Bodhrán Session
Hver elev har en tradisjonell bodhrán (irsk
tromme) og lærer seg å følge de ulike rytmene i tradisjonell irsk musikk.
Ceili Dancing
Mange kjenner den irske dansen fra forestillinger som Riverdance, og dere får nå lære grunn-trinnene i irsk dans.
Det finns tre hovedtyper av irsk dans: Steppdans, Céli dans og Set dans. Trinnene og strukturen i dansene er nært beslektet med hverandre og de danses til samme slags musikk.
Utflukt til Bog og tradisjonell Turf-Cutting
Traktortur ned til myren, der dere f
år oppdage hvordan myrer blir til og historien som omgir dem. Hvorfor ikke teste ut "bog-jumping"? (bytte av klær kreves).
Sugán (Straw) Rope Making
Dere lager rep av halm. Dette materialet hadde mange anvendelsesområder rundt på gården, fra bygging av møbler til å binde dyr. Sheepdog Demonstration Se hvordan fårehundene kontrollerer sauene og hvordan de hjelper bonden med sitt arbeid! Gårdsbesøk Møt gårdens dyr og kanskje melke en ku. Bake Soda Brød Bake eget irsk "soda bread" som dere senere spiser med smør og syltetøy!

Buss tar dere tilbake til Dublin på ettermiddagen etter en uforglemmelig dag hos bondefamilien.

Felles middag om kvelden.

Dag 3: Frokost. Museumsbesøk. Jeanie Johnston Tall Ship. Her får dere innsikt i Irlands historie og hvordan millioner av mennesker krysset Atlanteren i håp om et bedre liv in "den nye verden". Jeanie Johnston ligger ved Custom House Quay i sentrum av Dublin og er en eksakt kopi av det opprinnelige skipet som seilte mellom Tralee i grevskapet Kerry og Nord-Amerika mellom 1847 og 1855. Dere blir flyttet 150 år tilbake i tiden og en guidet tur speiler forholdene om bord og er en minnerik opplevelse.

Kilmainham Jail. I løpet av 130 år som fengsel ble de irske frihetskjemperne fengslet her. En guidet tur starter i kapellet der Joseph Plunkett giftet seg før han ble avrettet for sin medvirkning i påskeopprøret i 1916. Turen fortsetter via de fuktige cellene, torturkamrene og avretningsrommene. Videopresentasjoner og utstillinger forteller om hendelsene som fant sted her helt til 1924, da fengselet ble stengt. Noen av fangenes minnessaker finnes fortsatt. Dette er et interessant og dramatisk besøk som gir et innblikk i Irlands mørke historie.

Trinity College. Dette er Irlands eldste universitet, grunnlagt 1592 av Elisabeth I. Opprinnelig var dette et protestantisk universitet, og ikke før på 1970-tallet begynte katolske studenter å studere her. Innenfor dette store området finnes en hel del severdigheter som bl.a. Kampanilen, et 30 meter høyt klokketårn, skattkammeret, museumsbygningen samt Old Library og the Book of Kells.

Dublin Castle ble bygget tidlig på 1200-tallet i hjertet av Dublin, på stedet til vikingenes bosetning. Borgen var sete for den britiske regjeringen i Irland fra 1220 frem til Irlands frigjøring i 1922. Da ble Dublin Castle overlevert til den nye irske regjeringen og er fortsatt i dag en svært viktig regjeringsbygning og en vesentlig turistattraksjon.

Resten av dagen til egen disposisjon. Felles middag om kvelden.

Dag 4: Frokost. Aktivitetsdag. Elvecruise på Liffey-elven. På denne båtturen får dere se Dublin fra elven som renner gjennom byen – The Liffey som deler Dublin i nord og sør. Turen tar dere med på en reise gjennom hjertet av Dublin der guiden (engelsktalende) forteller om byens historie. Dublin ble grunnlagt som en vikingbosetning og har vært Irlands viktigste by siden middelalderen. I dag er Dublin Irlands økonomiske, administrative og kulturelle hovedstad, og er en av Europas raskest voksende hovedsteder. Dere passerer Ha Penny Bridge, Temple Bar-området, O Connell Street, Custom House & Point Depot.

Sjø-safari fra Malahide Village. Dette er en av Dublins mest spennende og fartsfylte aktiviteter. Turen tar dere med på en unik og uforglemmelig naturopplevelse. En tøff, fartsfyllt tur over bølgene. Dere kommer opp i hastigheter rundt 28 km/time - og dere har mulighet å se både seler, delfiner, niser og et flertall av fuglearter - samtidig som dere kan nyte det vakre kystlandskapet. All utrustning som flytevester og overtrekksdrakter følger med slik at alle holder seg tørre og varme under hele turen.

Sykkeltur i Phoenix Park. Rett vest for byen ligger Europas største, inngjerdede bypark som omgis av en 11 km lang mur. Parken er fem ganger så stor som Hyde Park og har arenaer for gaelisk fotball, hurling og polo, samt løpere og syklister. Parken stammer fra 1662 da hertugen av Ormonde forvandlet området til en hjortepark. I 1745 ble parken åpnet for allmennheten. Dere møter sykkelguidene ved hovedinngangen og får utlevert alt utstyr. Under den 1 times lange turen peker guidene ut mange av de historiske monumentene som finnes i parken - f.eks. den irske presidentens hus og “The Obelisk" som ble bygget til minne om Wellingtons seier over Napoleon ved Waterloo. Det 27 meter høye stålkorset Papal Cross markerer stedet der Paven holdt messe foran en million mennesker i 1979.

Felles middag om kvelden.

Dag 5: Frokost, utsjekk og buss til flyplassen. Innsjekk og hjemreise.

Dublin music


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun er forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny