Alsace
Skoletur til Alsace

Skoletur til Alsace

Skoletur.no tilbyr flotte turopplegg til Frankrike, både for skoleklasser og for lærere på studietur. Alsace har en svært rik historie, og har gjennom århundrene tilhørt både Frankrike og Tyskland. I dag er området fransk, men påvirkningen fra både den tyske og den franske kulturen har gjort regionen til en unik opplevelse. En studietur kan inneholde besøk på 1100-talls slottet Haut-Königsbourg, som fikk sin strategiske plassering for å passe på vin- og kornrutene mot nord samt sølv- og saltrutene fra vest til øst. Få med en guidet tur på fabrikken til den franske multinasjonale bil- og motorsykkelprodusenten PSA Peugeot Citroën. Et besøk i Colmar og «Lille Venezia» er overveldende takket være elegansen til de halv-tømrede husene i sentrum av byen, og ta også pulsen på den europeiske hovedstaden Strasbourg, der gamlebyen, Grande Ile er på UNESCOs verdensarvliste.

Forslag til program:

Dag 1: Ankomst Strasbourg med fly fra Norge. Dere møtes på flyplassen av Skoletur.no og buss kjører dere til hotellet. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon, kanskje tid til en hyggelig tur i gamlebyen.

Dag 2: Start dagen med en omvisning i det Europeiske Parlamentet i Strasbourg. Ettermiddagen til egen disposisjon.

Dag 3: Denne dagen besøker dere Colmar, en helt spesiell by blant annet på grunn av den rike og varierte arven av historisk arkitektur. Colmar er hovedstaden i Alsace og ligger nær Tyskland og Sveits, mellom Vosges og Rhinen, Strasbourg og Mulhouse, og tilbyr et helt spesielt glimt av 1000 års europeisk historie. Byen er kjent for sine vakre bindingsverkshus og mange kanaler.

Dag 4: Formiddagen kan dere ha tid til litt shopping, eller vi legger opp til et besøk hos en av de interessante fabrikkene i området, f.eks. PSA Peugeot Citroën. Dere kan også besøke det kjente slottet Haut-Königsburg. Om ettermiddagen er det tid for hjemreise. Buss til flyplassen.


Ribeauville

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf. 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny