Liverpool 1
Liverpool 3
Korpstur til Liverpool

Korpstur til Liverpool

Liverpool er en av Englands mest spennende storbyer full av historie, flotte bygninger og moderne arkitektur. Byen feiret sitt 800-årsjubileum i 2007 og året etter kunne Liverpool smykke seg med tittelen Europas Kulturhovedstad. Liverpool har gjennom århundrene vært kjent som en viktig handels- og sjøfartsby og er preget av påvirkning fra fjern og nær.

Blant annet kan byen vise til Europas eldste Chinatown, to flotte katedraler, gode shoppingmuligheter og mange fine restauranter. Byen er aller mest kjent for fotball og musikk. Liverpool F.C. er Englands mestvinnende lag gjennom alle tider og lillebror Everton er også fra byen. På 1960-tallet ble Liverpool betraktet som Europas musikkhovedstad med grupper som The Beatles og Gerry and The Pacemakers. Fremdeles er byen en levende musikkby med mange konserter. På mange av pubene i byen er det daglig live musikk, der både irsk folkemusikk, The Beatles og andre slagere fra 1960-årene står på programmet.

Liverpool pub

​The Philharmonic er en av Liverpools mange flotte puber.


Forslag til program:

Dag 1: Ankomst Liverpool. Buss transporterer gruppen fra flyplass til hotell. Innsjekk. Ettermiddagen til egen disposisjon.

Dag 2: Frokost. Halvdags sightseeing i Liverpool hvor det blant annet er mulighet for å besøke kjente Beatles-steder som Strawberry Fields og Penny Lane. Turen avsluttes med et besøk i The Cavern Club, klubben der The Beatles ble berømte. Resten av ettermiddagen/kvelden til fri disposisjon eller felles middag, hvis ønskelig.

Dag 3: Frokost. Mulighetene er mange til felles aktiviteter, f eks halvdagsutflukt til Chester eller Ferry 'cross the Mersey, en tur med sightseeingbåt med innlagt spilling. Opptreden i den skandinaviske sjømannskirken. Byvandring/pub crawl i Liverpool sentrum. Kvelden tilbringes på en av byens puber med levende musikk.

Dag 4: Frokost. Opptreden i en av byens to flotte katedraler. Eventuelt tur til Anfield for omvisning på banen til Liverpool FC. Felles lunsj på restauranten Alma de Cuba, en gammel kirke som er ombygget til en trendy restaurant. På søndager er det ofte gospelsang her. Kvelden kan avsluttes med et besøk på en pub der et "Beatles Tribute Band" spiller.

Dag 5: Tid til egen disposisjon. Utsjekk fra hotellet. Mulighet for tid til egen disposisjon og shopping i byens mange flotte butikker. Buss til flyplassen for hjemreise.


Liverpool Cavern

The Mersey Beatles opptrer ofte på The Cavern, puben der The Beatles slo gjennom på begynnelsen av 1960-tallet..

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

​Alle foto: Pål Chr. Møller, Korpstur.no / TravelMaker as.

Meny