Riga
Voksenkorpsfestival Riga

Voksenkorpsfestival Riga

Voksenkorpsfestivalen i Riga vil bli gjennomført 12.-15./16.9.2024. Festivalen vil ha delvis felles konsert og program, samt delvis eget program tilpasset hvert enkelt korps.

Riga er en svært populær destinasjon for nordmenn. På en korpstur til denne flotte baltiske byen har korpset mulighet å spille flere ganger, blant annet en konsert i St. Peterskirken. Overnatting på flott 4* hotell i gamlebyen, samt byvandring med profesjonell guide er også inkludert. Utflukt til badebyen Jurmula eller besøk på barokk-slottet Rundale vil det også bli tid til. Programmet blir tilpasset slik det passer korpset best.

​Foreløpig program:

Dag 1

            Ankomst Riga flyplass

            Vi blir møtt i ankomsthallen av en representant for Korpstur.no

            Buss tar oss til hotellet for sjekk inn.

I gamlebyen finnes mange koselige kafeer og restauranter der man kan nyte atmosfæren. Avhengig av når vi ankommer byen, kan vi etter sjekk inn rusle rundt på egen hånd eller vi går sammen med en guide.

Guiding i gamlebyen

Byguiding til fots i Rigas flotte UNESCO vernede gamleby tar oss med på en rundreise igjennom byens historie, utvikling og situasjonen i dag. Riga vokste frem i middelalderen og var senere også en viktig Hansaby. Man vil da se og høre om en rekke laugs- og handelshus. Riga er i tillegg kjent for sine arkitektoniske skatter og det blir rikelig med anledninger til å beskue disse fantastiske Art Noveau-/Jugendstilsbygningen som en finner rundt over hele byen, inkludert i gamlebyen.

En skandinavisktalende guide forteller oss om sin by, viser de viktigste skattene og fortelle hvordan livet fortoner seg i dagens Riga.

Turen tar ca. 2 timer.

Om ettermiddagen kan korpset ha øvelse.

Felles middag på hotellet eller på en tradisjonell restaurant.


Dag 2   Frokost på hotellet

  Utflukt til Rondale-slottet

Rundale Palace - Barokkens gullalder

Rundale Palace ble påbegynt i 1736 og stå ferdig som herskapspalass i 1768. Bak bygget står den kjente arkitekten Francesco Bartolomeo Rastrelli som også er mannen bak det mer kjente Vinterpalasset i St. Petersburg. Slottet ble opprinnelig oppført som sommerpalass for storhertug Ernst Johann von Biron av Courland og ble i all hovedsak brukt om sommeren. Palasset har over 100 rom, hvor 80 at disse har peis og således er ett av de byggene i Nord-Europa med flest peiser. Palasset forfalt dessverre under Soviet-okkupasjonen av Latvia, men palasset er nå i stor grad pusset opp til sin originale stand. En tur til Rundale Palace vil gi deg en flott innføring i slottets historie, du får se de utrolige herskapsrommene, soverommene, ballsalene og mer. Om sommeren kan du også nyte den utrolig flotte hagen som i seg selv nesten er verdt et besøk til Bauska og Rundale Palace. Rundale Palace ligger ved byen Bauska og er ca 1 time og 15 minutter unna Riga.

Det er mulig å både avholde en Gala-middag her, samt også spise lunsj i slottets restaurant i første etasje (ikke like elegant som ballsalene). Det er også mulig å ha en teatralsk guiding med tidsriktig kledde guider og underholdning.

I Bauska finnes også Bauska Bryggeri, ett av de eldste i Latvia, hvor de har en rekke prisvinnende brygg. Her er mulighet for å ha en smaksaktivitet og omvisning på bryggeriet.

Korpset kan opptre i forbindelse med denne utflukten.

Felles middag om kvelden.

Dag 3  Frokost på hotellet

             Utflukt til Jurmala

             Halvdags tur til badebyen Jurmala

  Vår guide tar oss med i privat buss til Jurmala, sommerbyen som ligger ca. 30min  kjøretur fra Riga. Jurmala er kjent for sin 30km lange hvite quartz-strand og er derfor en populær SPA og badeby som har blitt benyttet siden Tsar-tiden. Guiden viser oss litt rundt i Jurmala, som er en vakker by i naturskjønne omgivelser med 100 års gammel trehus bygninger. Vi har tid på egenhånd, kanskje til å sitte på stranden å nyte livet, eller ta en dukkert om været tillater.

Korpset kan opptre i forbindelse med denne utflukten.

Felles middag om kvelden.

Dag 4 Frokost på hotellet 

               Buss fra hotellet til flyplassen

               Sjekk inn på flyplassen   

               Hjemreise


Riga firmatur

Vi skal bo på 4* hotell i sentrum:  Avalon Hotel 4*

Inkludert i prisen:

· Fly t/r Oslo-Riga eller Trondheim-Riga
· Alle flyskatter og –avgifter
· 2 stk innsjekket bagasje pp
· 3 netter på 4* hotell i sentrum av Riga
· Frokost på hotellet hver dag
· Byvandring i Riga med profesjonell, skandinavisktalende guide
· Hovedkonsert for alle korpsene i en av Rigas flotteste kirker, inkl tilrettelegging og markedsføring
· Buss t/r flyplass-hotell
-Reiseledere fra Korpstur.no

Pris pr person: ta kontakt for pristilbud
Tillegg for enkeltrom: NOK xxx,- pr natt i enkeltrom

N.B. Begrenset antall plasser til denne prisen! Hos Korpstur.no er alle priser åpne – ingen skjulte tillegg! Det er også mulig med utreise fra andre flyplasser.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny