Firenze
Siena
Pensjonisttur Toscana

Pensjonisttur Toscana

Opplev de fantastiske byene Firenze, Siena og Pisa på denne flotte turen. Toscana kan by på unike opplevelser innenfor natur, kultur, kunst, mat og vin. På denne turen vil vi oppleve mye av det denne vakre regionen har å by på.

Det toskanske kjøkken er verdensberømt og består av en mengde lokale spesialiteter som varier fra by til by. Det samme gjelder vinene. Når du besøker en av de gamle byene i Toscana skal du ha øynene med deg, både høyt og lavt. Toscana i Italia finner du praktfull arkitektur over alt, og plutselig kan du snuble over ruiner og bygg helt tilbake fra antikken.


Forslag til program for pensjonisttur til Toscana:

Dag 1: Ankomst Pisa - Lucca

Flyavgang fra Oslo Gardermoen

Ankomst Pisa flyplass. Vi kjører direkte inn til Mirakelplassen i Pisa, der vi finner de viktigste severdighetene i byen: domkirken, dåpskapellet og selvsagt det skjeve tårnet.

Lunsj på egen hånd og tid til å besøke noen av severdighetene.

Pisa har en lang historie og den storhetstid som selvstendig sjøfartsrepublikk som ga byen rikdommer. I dag en by med ca 90.000 innbyggere i de sentrale deler av byen. Byens universitet er et av de eldste i Italia og som fortsatt er kjent for være et av de beste i landet.


På ettermiddagen kjører bussen videre til Lucca, der vi skal bo de første 2 nettene. Kjøretid: ca 1 time. Lucca – en liten perle av en by omgitt av sine berømte bymurer. Dette er en vakker by med et av de best bevarte historiske sentrum i Toscana. Som til paradiset, går man inn i Lucca gjennom St. Peters port “Porta San Pietro" og vel innenfor murene finner man godt bevarte romanske kirker og middelalderbygninger på rekke langs de trange gatene.

Lucca

Piazza Anfiteatro i Lucca. Den ovale plassen med middelalderbygninger som ble bygget tett inntil det romerske amfiteateret som tidligere lå her.


Dag 2: Lucca

Frokost på hotellet.

En autorisert lokalguide tar oss med på en guidet byvandring i ca 2,5 timer. Etter avsluttet tur er det tid til lunsj og mulighet til å oppleve mer av denne sjarmerende byen på egen hånd. Middag på kvelden.


Dag 3: Lucca- San Gimignano - Siena

Frokost på hotellet. Utsjekk

Avreise med buss til San Gimignano. Kjøretid ca 2 timer.

San Gimignano ligger på en høyde (334 m) og dominerer dalen Val d'Elsa.

På 1100-tallet ble San Gimignano en viktig by der man levde i stor velstand. Byen er kanskje mest kjent for sine 14 tårn, men også som en meget koselig by med sin vakre middelalder-arkitektur, fontener og torg. Her er det tid til å utforske byen på egen hånd.

Senere reiser vi videre til vingården Tenuta Torciano som ligger rett utenfor San Gimignano. Her blir det vinsmaking og lunsj.

Etter besøket på vingården fortsetter vi med bussen til Siena og sjekker inn på hotellet. Felles middag.


Siena Duomo

Den vakre domkirken i Siena. Foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as

Dag 4: Siena

Frokost på hotellet.

En autorisert skandinavisktalende guide tar oss med på en vandring i byens historiske sentrum. Denne fantastiske byen fra middelalderen ligger idyllisk oppe på 3 høyder som møtes ved byens store torg "Il Campo". Byen er oppdelt i 17 ulike områder «Contrader». To ganger i året arrangeres hestekappløpet «Il Palio» på torget hvor de ulike bydelene konkurrerer. På Piazza Il Campo finner vi også det imponerende rådhuset og den flotte domkirken er også et sted man bør besøke.

Turen tar ca 3 timer.

Ettermiddagen fri.


Dag 5: Siena – Greve in Chianti - Firenze

Frokost på hotellet. Utsjekk.

Avreise med bussen gjennom det vakre landskapet Chianti Classico til Greve-in-Chianti. Kjøretid: ca 1,5 time. Besøk i Greve hvor vi vandrer inn i det historiske sentrum som domineres av en vakker «piazza». Her finner vi bl.a. en av Italias mest kjente slakterbutikker som har et stort utvalg i skinker og annen spekemat, samt et meget imponerende vinmuseum, der man selvsagt også kan smake på edle dråper.

Vi kjører den vakre Strada del Vino - Vinveien langs vinrankene videre til Firenze og hotellet vi skal bo på.


Firenze Ponte Vecchio

Ponte Vecchio i Firenze. Foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as


Dag 6: Firenze

Firenze, Toscanas hovedstad, ligger midt i Italia og er den italienske renessansens fødeby.

Kunstby nummer 1 i Italia med viktige monumenter og muséer som f.eks Uffizi- galleriet, Accademia og Palazzo Pitti. Byen er en viktig produsent av italienske moteklær og lærvarer. Rundt byen finner vi åsene med vinproduksjon, og det store vinområdet Chianti ligger syd-vest for byen. Firenze har gater som ikke er beregnet på turistbusser, så for å oppleve byen må man gå.


Frokost på hotellet.

Møte med skandinavisktalende autorisert guide som tar oss med på byvandring. Det historiske sentrum er stengt for turistbusser, så for å kunne se byens severdigheter foregår dette til fots. Firenze har enorme kunstskatter og flere viktige muséer. Under vår spasertur går vi ikke inn i muséene, istedenfor ser vi de vakre historiske bygningene og plassene fra utsiden. Domkirken er en imponert bygning, også dåpskapellet med paradisportene og Giottos klokketårn som ligger ved siden av domkirken. Deretter fortsetter vi ned til Piazza della Signoria, der byens gamle rådhus ligger og det finnes flere interessante statuer. Her står bl a en kopi av den berømte Davidstatuen av Michelangelo. Vi ser Pontevecchio, den gamle broen, over elven Arno der gullsmedbutikkene ligger tett etter hverandre på broen. Vandringen avsluttes ved Santa Croce-kirken.

Denne byvandringen tar ca 3 timer.

Ettermiddagen fri og middag på egen hånd.


Dag 7: Firenze

Frokost på hotellet.

Dagen til egen disposisjon. Firenze har masse å by på når det gjelder interessante museer, gode restauranter og shopping.

Vi kan også arrangere en guidet omvisning i Uffizi-galleriet.

På ettermiddagen kjører vi til et flott vinslott, som ligger litt utenfor byen. Der skal vi få omvisning og smake noen av stedets flotte viner sammen med et deilig toskansk måltid. En perfekt avslutning på turen.


Dag 8: Firenze - Pisa

Frokost på hotellet. Utsjekk.

Busstransfer til Pisa. Kjøretid: ca 2 timer.

Flyavgang til Oslo GardermoenTrebbio

Foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as


For mer informasjon kontakt TravelMaker på epost-adresse: post@travelmaker.no. Du kan også ringe tlf. 957 69 000 for en hyggelig og uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook og Instagram.

TravelMaker as er selvsagt medlem i Reisegarantifondet

Meny