" /> Travelmaker
Assisi
Korpstur til Umbria

Korpstur til Umbria

Umbria ligger midt i Italia, mellom Toscana og Roma. Regionen kalles "Italias grønne hjerte" og er den eneste regionen som ikke har verken kystlinje eller deler grense med et annet land. Viktige middelalderbyer i Umbria er Spoleto, Assisi, Terni og Orvieto, samt hovedstaden Perugia, kjent for sjokolade. I flere av disse byene føles det som om tiden har stått stille i århundrer.

Assisi er en av Italias mest besøkte byer. Hjembyen til den hellige Frans er et svært populært reisemål for pilegrimer og andre turister. På italiensk heter han San Francesco og den største turistattraksjonen i regionen er kirken som er bygget over hans grav. San Francesco-kirken ble på 1300-tallet utsmykket av Italias største kunstnere Giotto, Cimabue og Simone Martini. Deres fantastiske fresker kan fremdeles beundres inne i kirken.

Orvieto

Den imponerende katedralen i Orvieto.


Orvieto med sin enorme gotiske katedral, Umbrias hovedstad Perugia, der det hvert år arrangeres en egen sjokoladefestival; og Spoleto med sin berømte akvedukt, er flotte reisemål for utflukter. Er dere interessert i vin, legger vi turen til Falkefjellet - Montefalco, som kan by på anerkjente viner.

Umbria er like flott som sin mer kjente nabo, Toscana. Forskjellen er hovedsakelig at Umbria er rimeligere og har langt færre turister.

En korpstur til Umbria kan selvsagt også kombineres med Toscana eller Roma, der dere også kan opptre.


Umbria er kjent for sine landskap, tradisjoner, historie, kulinariske delikatesser, kunstneriske arv og påvirkning på kulturen.

Spoleto

Spoleto 2
Spoleto med sin vakre domkirke og akvedukt. Alle foto: Pål Chr. Møller, Korpstur.no / TravelMaker as.


Forslag til program for korpstur til Umbria:

Dag 1:
Ankomst flyplassen i Firenze eller Roma. Bussen kjører oss til hotellet i Perugia eller annen by.
Velkomstmiddag.

Dag 2:
Byvandring der vi går innom noen av de mest kjente severdighetene i Perugia. Mulighet til å besøke katedralen, rådhuset mv.
Felles lunsj.
Opptreden på et av byens flotte plasser eller torg.
Middag på hyggelig restaurant.

Dag 3:
Denne dagen skal vi besøke Assisi - en av den katolske verdens mest besøkte pilegrimsbyer.
Vi besøker kirken til den hellige Frans av Assisi - San Francesco, mens en lokal guide gir oss den fantastiske historien. 
Etterpå kjører vi til Montefalco, der vi besøker en flott vingård. Vinsmaking.
Tilbake i Perugia spiser vi en deilig avslutningsmiddag.

Dag 4:
Bussen kjører oss til flyplassen for hjemreise. På veien stopper vi for å beundre den vakre katedralen i Orvieto.

Det er selvsagt mulig å bo i flere av Umbrias byer. Vi tilpasser alltid programmet i henhold til korpsets ønsker.


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.Meny