Narvik
Firmatur til Narvik

Firmatur til Narvik

Narvik ligger mellom bratte fjell og smale fjorder. Med en overveldende arktisk natur som bakgrunn, tilbyr byen et bredt utvalg av aktiviteter og opplevelser både vinter og sommer. Kombinasjonen av en spektakulær arktisk utsikt med dramatisk 2. verdenskrigs historie og den arktiske Ofoten jernbane gjør Narvik til en unik destinasjon.

Forslag til program for firmatur til Narvik:

Dag 1

Ankomst Narvik Evenes flyplass. Buss tar dere til hotellet i Narvik sentrum.
Etter lunsj tar dere buss sørover og besøker Beisfjord fangeleir. Dette regnes som landets verste fangeleir, gjenstand for Norges største massakre, der 748 av 900 jugoslaviske fanger dør i løpet av 4 måneder.

Ettermiddagen bruker dere på Narviks tak. Med gondolbane til toppen av Narvikfjellet, kan dere nyte den fantastiske utsikten over byen og spise middag på toppen. På vinteren kan dere selvsagt også stå på ski her. Narvik har søkt om å arrangere alpin-VM i 2027.


Narvik fjellet


Dag 2

Besøk i Narvik krigsmuseum. Her får dere lære mer om Narviks rolle under andre verdenskrig.

På ettermiddagen tar dere Ofotbanen med Arctic Train til Bjørnfjell, nær svenskegrensen, sammen med en guide som er med dere hele veien og forteller historien om den tøffe rallarkulturen, jernmalmen, rallarsamfunnet og hvordan krigen påvirket historien.
Dere kan også gå en del av rallarveien ned til havet, der båten tar dere tilbake til Narvik. Felles middag.


Narvik museum


Dag 3

Denne dagen kan dere ta en tur med hundesleder eller oppleve den nordnorske naturen på andre måter. Om sommeren kan dere kjøre rib-båt.
Etter lunsj blir det utflukt til de underjordiske nazi-bunkersene som ligger 1,5 km fra sentrum. Her får dere besøke trange, mørke underjordiske bunkere, en gang fylt med soldater og våpen.


Dag 4

Hjemreise


Narvik Ofotbanen


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger naturligvis opp programmet slik dere vil ha det.


Narvik midnatt

Midnattssol og midtsommer i Narvik.

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Alle foto unntatt toppbilde: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Meny