Riga
Korpstur til Riga

Korpstur til Riga

Riga er Latvias hovedstad og Baltikums største by med mer enn 700.000 innbyggere. Riga er en gammel Hansa-by og den koselige gamlebyen er preget av flotte bygninger fra middelalderen og mange andre bygninger i art nouveau-stil.

Her finner vi også mange flotte kirker, blant annet St. Peterskirken med sin fantastiske utsikt over hele byen og et spir som rager 137 meter over bakken. Både denne kirken og den imponerende Dome-katedralen ble påbegynt på starten av 1200-tallet. I katedralen finnes et av verdens største orgler med nesten 7.000 piper.

Riga har opp gjennom historien vært under både tysk, russisk og svensk styre. Latvia fikk sin selvstendighet i 1991 etter Sovjetunionens fall og spesielt Riga har opplevd en rivende utvikling i årene etter det. Fremdeles er ca 30 % av befolkningen russere. Byen har et yrende uteliv og mange gode restauranter.

Med kort reisetid fra Norge og et hyggelig prisnivå, er Riga en attraktiv destinasjon for nordmenn. Korpstur.no kan tilby et variert program med muligheter til å opptre i tillegg til mange andre opplevelser.

Riga


"Hei, da var vi vel hjemme igjen og jeg er kjempefornøyd!
Jeg synes det var lett å jobbe med deg i forkant, folkene deres i Riga var helt supre. Folk sa de synes turen fløt godt. At den var godt gjennomtenkt. Guiden var veldig behagelig og flink. Folk synes hun hadde en utrolig fin klang i stemmen som var inspirerende å høre på. Vi lærte masse av henne . Dere hadde funnet to veldig bra steder for ...oss å spille ute. Mye publikum. Vi hadde uniform på så folk synes det var stor stas å ta bilde sammen med oss. Hotellet var bra, maten var bra og byen var vakker. Takk for en kjempefin tur! Jeg håper jeg kan jobbe med deg ved en senere anledning, for det var gøy ". Sofienberg Ungdomskorps har reist med Korpstur.no til Riga.


Riga firmaturForslag til program:

Dag 1:
Ankomst Riga med fly fra Norge. Bussen kjører dere til hotellet for innsjekking. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon. I gamlebyen finnes mange koselige kafeer og restauranter der man kan nyte atmosfæren og slappe av. Felles middag på en tradisjonell restaurant.

Dag 2:
Sightseeing i Riga med profesjonell, lokal guide. Første del av sightseeingen er med buss, mens den siste delen er til fots i gamlebyen. Etter turen er det tid for lunsj og mulighet til å oppleve byen på egen hånd. Denne dagen kan vi også legge vi opp til konsert for korpset.

Dag 3:
Denne dagen kan vi arrangere en utflukt ut av byen, f eks til det flotte 1700-tallsslottet Rundale eller middelalderbyene Segulda og Cesis, kanskje også med innlagt konsert underveis. Hvis dere ønsker det, kan dette også være en fridag til shopping eller andre aktiviteter. 

Dag 4:
Utsjekk. Tid til shopping eller egen disposisjon (avhengig av når flyet går). Buss til flyplassen. Innsjekk og hjemreise.

Riga Rundale

Rundale slott.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klaretil å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Riga

​Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.

Meny