Helsinki
Kortur til Helsinki

Kortur til Helsinki

​Finlands hovedstad har både Helsingfors og Helsinki som likestilte offisielle navn.  Byen ligger i den finlandssvenske delen av landet og er dermed svenskspråklig, men selve byen er i moderne tid dominert av finsk språk på grunn av innflytting etter at byen ble hovedstad; Helsingfors er den opprinnelige navneformen som senere har blitt «forfinsket» til Helsinki.

"Turen har gått veldig fint, og alle er veldig fornøyde. Så turen har vært veldig vellykket. Kort reisetid og en fin by. Så sang vi mye , og det var vellykket. Så tusen takk for all hjelp og tålmodighet med meg. Jeg vil nok komme tilbake til dere om vi skal noe en annen gang, også fortelle om Kortur/Travelmaker til andre grupper. Så tusen takk". Halden Damekor reiste på kortur til Helsinki.


Helsinki er en by med utrolig mange flotte arkitektoniske bygg designet av eminente finske arkitekter, brede gater og store plasser i en kompakt by. På en sightseeing vil dere få se det beste av hovedstaden i Finland som ble kåret til World Design Capital i 2012.

Den hvite lutherske katedralen ble ferdigstilt i 1852, og er et landemerke i byen med en fantastisk plassering på den neo-klassiske Senatplassen. En annen severdighet er den gull-kuplede ortodokse katedralen Uspenski som presenterer den russiske æra i Finlands historie.

Markedsplassen har alltid vært innbyggernes daglige shopping senter med fersk fisk, bær, grønnsaker og blomster, varer som varierer etter årstidene. Helsikis havn er hektisk og tar imot cruise-besøkende fra hele verden. Finland er velkjent som skipsbyggernasjon med produksjon av store passasjerskip til hele verden.

Det finske Nasjonalgalleriet, Nasjonaltheatret, det moderne Nasjonale Operahuset og museet for moderne kunst representerer kulturlivet i Helsinki. Den verdenskjente Finlandia Hall, designet av Alvar Aalto er plassert ovenfor Töölö Bay. Sibelius-monumentet ærer den velkjente finske komponisten Jean Sibelius. Den unike kirken på Tempelplassen er bygget i solid stein, derfor kalles den for Steinkirken.

helsinki-katedral


Forslag til program for kortur til Helsinki:

Dag 1: Ankomst Helsinki med fly fra Norge.

Bussen kjører dere til hotellet. Etter innsjekk og lunsj er det tid for å se litt nærmere på byen, så nå blir det sightseeing med lokalguide. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Frokost i hotellets restaurant. Kanskje vil dere bruke denne dagen til å utforske byen på egen hånd eller med guide. Byen er spesielt kjent for sin imponerende arkitektur. Katedralen og Sibelius-monumentet er de mest kjente severdighetene. Felles middag om kvelden.

Dag 3: Frokost i hotellets restaurant. Denne dagen blir det opptreden for koret i en av byens kirker. Etterpå vil noen kanskje teste det som finnene er aller mest kjent for - Sauna. Det finnes mange offentlige saunaer i Helsinki der besøkende kan oppleve den magiske, autentiske finske saunaen.
Felles middag.

Dag 4: Frokost i hotellets restaurant. Evt tid på egenhånd før hjemreisen. Bussen kjører til flyplassen i Helsinki. Innsjekk og hjemreise.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i kortur.no klare til å hjelpe dere. Vi lager korturen deres akkurat slik dere vil ha den.

Kontakt oss på kortur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 eller 909 67 67 0 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Kortur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny