Skoletur til Athen

Skoletur til Athen

Athen har i mer enn tre tusen år vært hovedstaden i Hellas. Få byer i verden kan vise til en så symboltung kulturarv som Athen. Spesielt Akropolis og parken rundt har mange flotte bygninger fra antikken å vise til. Museene i Athen kan oppvise helt unike samlinger av gresk kunst fra både antikken og forhistorisk tid. Athens Akropolis ble i år 1987 oppført på Unescos liste over Verdensarven.

Athen er enorm i utstrekning og har om lag 3,7 millioner innbyggere. Athen kan virke litt forvirrende første gang man besøker byen. Trafikken i sentrum er tett og bebyggelsen virker mange steder rotete og uordentlig. Det finnes knapt høyhus i Athen, selv i sentrum finner du sjelden hus som er høyere enn 6–7 etasjer. Athen er en storby som også har mye å by på for besøkende, med flere bydeler som i praksis er fotgjengersoner.


Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar eller lignende. I Athen finnes svært mye historie og kultur, og mange museer tilbyr fantastiske artefakter som ikke kan oppleves noe annet sted i verden. Skoletur.no tilpasser program etter ønske og interesse og gir muligheter til mange fine opplevelser.Forslag til program for skoletur til Athen:

Dag 1: Ankomst Athen med fly fra Norge.

Bussen kjører dere til hotellet. Etter innsjekk er det tid for å se Athen. Vi anbefaler en guidet sightseeing med forfriskninger og snacks underveis. Etter en rundtur i Athen tar guiden dere med opp til Akropolis, som blir høydepunktet for dagen. Fra høyden kan man se hele Athen. Den nærmeste mindre høyden er Areopagos, der apostelen Paul snakket til innbyggerne av Athen. Athen ligger ved foten av Akropolishøyden, hvor alle de antikke monumentene fremstår som stolte symboler for det klassiske Hellas.

Akropolis er satt sammen av to ord; akro som betyr over og polis som betyr by. De fleste greske byer hadde i antikken en akropolis hvor de bygde templer for gudene. Når dere endelig kommer til toppen av høyden finner dere det dominerende Parthenon-tempelet fra ca. 440 år før vår tidsregning. Til venstre ligger Erechteieon-tempelet, et gammelt jonisk tempel med de berømte karyatidene (tempelprestinner) som holder taket oppe i inngangspartiet. Rett til høyre for inngangen finner man det aller eldste joniske Niketempelet, dedikert til gudinnen Athena Nike. Etter besøket på Akropolis er det flott å gå ned fra høyden gjennom den eldste delen av det moderne Athen, Plaka, og loppemarkedet i Monastiraki med alle sine tavernaer, småbutikker og smale gater.

Felles middag på kvelden.


Dag 2: Frokost i hotellets restaurant.

Denne dagen kan dere fortsette å utforske byen. Athen har flere bydeler som er av interesse for besøkende, uansett om dere er opptatt av antikken og kultur eller ikke. Havnen Pireus, bydelene Plaka, Monastiri og Psyrri, samt Keramikos, området hvor keramikkverkstedene lå i antikken, er populære strøk i Athen. Disse bydelene er også i dag svært livlige og mye besøkte. Her kommer både fastboende og feriegjester for å shoppe eller å slå seg ned på fortausrestaurantene og kafeene for en forfriskning eller lunsj. På kvelden kommer mange hit for å spise på en av de utallige tavernaene med utendørs servering. Gamlebyen i Athen omfatter blant annet bydelene Plaka og Psyrri, som ligger på hver sin side foran Akropolis med Monastiri i mellom. I disse bydelene er mange av gatene fotgjengersoner. Det er relativt stille og fredelig her på kveldstid, og det at Akropolis er flombelyst om kvelden bidrar til en fin stemning. Det er hyggelig å spise på en av tavernaene her på kveldstid.

Felles middag om kvelden.

Athen

Dag 3: Frokost i hotellets restaurant.

Denne dagen kan passe for en heldagsutflukt med båt til de saroniske øyene Aegina, Poros og Hydra. Dette er tre av de utallige ulike øyene som finnes i havene utenfor Athen. Underveis får dere servert lunsj på båten. Felles middag om kvelden.

Felles middag om kvelden.

Dag 4: Frokost i hotellets restaurant.

Denne dagen kan vi anbefale å utforske noen flere historiske steder. På en heldagsutflukt til Mykene, Nafplio og Epidauros. På Mykene finnes et eksempel på den eldste monumentale skulpturen i Europa, Løveporten. Epidauros er mest kjent for sitt antikke teater bygget i kalkstein rundt 250 år før vår tidsregning.

Felles middag om kvelden.

Dag 5: Frokost i hotellets restaurant. Utsjekk fra hotellet. Bagasjen lagres på hotellet til vi reiser hjem. Tid på egenhånd før hjemreisen. Bussen kjører til flyplassen i Athen. Innsjekk og hjemreise.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny