Trondheim
Skoletur til Trondheim

Skoletur til Trondheim

Trondheim er mer enn 1000 år gammel. Byen ble grunnlagt i år 997 ved munningen av Nidelven. Grunnleggeren var viking-kongen Olav Tryggvason og byen ble ofte brukt som sete for kongen og fungerte på den måten som Norges hovedstad. Byens originale navn var Nidaros, som er navnet på verdens nordligste middelalderkatedral som er endepunktet for pilegrimsleden kalt St. Olavsleden.Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar el.l. Å reise med Skoletur.no gir muligheter til mange fine opplevelser.

Forslag til program for skoletur til Trondheim:

Dag 1: Ankomst Trondheim med tog eller med fly. Buss venter på dere på jernbanestasjonen. Dere blir kjørt til overnattingsstedet for sjekk inn. Ettermiddagen setter dere av til et besøk i Nidarosdomen, en selvfølge når dere er i denne byen. Her får dere med dere en tårnvandring også. Dere går opp en lang, smal steintrapp opp til tårnet hvor dere får 360-graders utsikt over hele byen.

Trondheim - Nidarosdomen - sykkel

Foto: Martin Håndlykken - VisitNorway.com

Dag 2: Frokost. Formiddagen setter dere av til en spennende byvandring. Her får dere se de viktigste severdighetene på 2-3 timer. Koselige Bakklandet, Gamle Bybro, Torvet, Nidarosdomen, Erkebispegården og mye mye mer. Etter lunsj tar dere en turnering minigolf midt i sentrum, på en 12-hulls minigolfbane.

Trondheim - sykling

Foto: Martin Håndlykken - VisitNorway.com

Dag 3: Frokost. En kort busstur fra sentrum finner dere en stor klatrehall og en stor mathall. Her kan dere kombinere en super aktivitets-økt etterfulgt av en felles streetfmood-lunsj i mathallen.

Alternativt tar dere en utflukt til Thams-gruvene som ligger i Orkdal. Her ligger Orkdal Industrimuseum og Løkken Verk. Her får dere et viktig og solid stykke norsk gruvehistorie. Dere kan få omvisning «i mørket» inne i gammelgruva som har hatt gruvedrift i 333 år. Med fokus på miljø kan dette også være interessant ved å se på hvilke miljøproblemer en stengt gruve kan forårsake i naturen. I det gamle gruvesamfunnet på Løkken Verk kan dere også få servert lunsj i en gruvehistorisk atmosfære. Og turen tilbake til Trondheim tar ca. en time.

Dag 4: Frokost. I Trondheim er en kajakktur på vannet en favoritt. Trondheim er ganske unik på den måten at Nidelven slynger seg gjennom byen. Å se byen fra en kajakk er utrolig flott og man trenger ikke forhåndskunnskaper. Instruktør og guide er med.

Dag 5: Frokost. Vi sjekker ut fra overnattingsstedet. Buss tar oss til jernbanestasjonen eller flyplassen for hjemreise.

Trondheim

Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.


Meny