Gdansk
Korpstur til Gdansk

Korpstur til Gdansk

Gdansk er Polens sjette største by og kjent for sin hyggelige atmosfære og flotte bygninger. Voldsomme kamper ved slutten av annen verdenskrig utslettet nesten hele sentrum, men omfattende gjenoppbygging etter krigen har gjenskapt mye av den gamle bygningsmassen. Gdańsk er et viktig kulturelt og vitenskapelig sentrum og et betydelig transportknutepunkt i det nordlige Polen. Gdansk regnes som en av Europas vakreste middelalderbyer med sine mange gotiske bygninger og kirker. Den er også kjent under sitt tyske navn, Danzig.

Gdansk har en mer enn 1000 år lang historie og er uten tvil den mest sjarmerende byen i nordre del av Polen og en av de fineste i hele Europa. Med en usedvanlig overflod av historiske bygninger og monumenter, tilbyr denne havnebyen en atmosfære for alle minneverdige leksjoner fra historien. Gdansk var et spesielt viktig vitne til de turbulente hendelsene på 1900-tallet. Det var her 2. verdenskrig begynte og byen er også fødestedet for Solidaritet som startet nedbrytningen av kommunismen i Europa. Gdansk var i middelalderen medlem av Hansaforbundet, noe som gjorde byen svært velstående. I det historiske bysenteret i Gdansk finner du utelukkende bebyggelse fra perioden mellom 1200- og 1700-tallet, som er forbilledlig godt bevart. Kjernen av gamlebyen er bilfri. Gdansk ble i år 2005 oppført på UNESCOs tentative liste over Verdensarven.

Det gunstige kostnadsnivået og kort flytid fra Norge, gjør at Gdansk også er en veldig attraktiv by.Forslag til program:

Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst Gdansk flyplass. Dere møtes av Korpstur.no sin representant som følger dere med buss til bostedet i Gdansk. Innsjekk. Servering av kveldsmat


Dag 2: Frokost. Korpsøvelse. Guidet omvisning i gamlebyen i Gdansk. Felles lunsj i gamlebyen i Gdansk. Marsjering/opptreden i Gdansk om ettermiddagen. Felles middag.


Dag 3: Frokost. Formiddagsutflukt til badelandet Reda. Felles lunsj. Ettermiddagen til egen disposisjon. Felles middag.


Dag 4: Frokost. Heldagsutflukt til badebyen Sopot. Kjøre RIB båt i Sopot. Felles lunsj. Sightseeing i Sopot. Opptreden i Sopot om ettermiddagen. Felles middag.


Dag 5: Frokost på hotellet. Utsjekk. Dag til egen disposisjon frem til hjemreise om kvelden.


Gdansk Langetorg


Vi kan tilby et variert program med muligheter til å opptre på spennende steder. I tillegg legger vi opp sightseeing, utflukter, måltider og andre aktiviteter etter deres ønsker.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 266 43 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook.Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny