Firenze
Kunsttur til Firenze

Kunsttur til Firenze

Reis på kunsttur til Firenze. Her får du oppleve vakker kunst av Michelangelo, Botticelli, Rafael, Caravaggio og mange flere av Italias mest kjente kunstnere.

Firenze er Toscanas hovedstad og en av verdens viktigste kunstbyer. Byen kalles for renessansens vugge og den mektige - og rike - Medici-familien brukte mye penger til å utsmykke byen. Uffizi-galleriene inneholdt opprinnelig Medici-familiens private kunstsamling. I byen bodde også viktige kulturpersonligheter som Dante og politikeren Machiavelli.

For 500 år siden bodde kunstnere som Michelangelo og Leonardo da Vinci i byen, mens de lagde sine mest berømte kunstverk. På denne turen skal vi få se noen av verdens mest berømte malerier og skulpturer, sammen med den norske lokalguiden Camilla Sinding Larsen, som selv bor rett utenfor byen.

Firenze rådhus
Firenzes vakre rådhus.

Programforslag for kunsttur til Firenze:

Dag 1:
Fly til Firenze.
Buss til hotellet for innsjekk.
Tid til å se seg om i fantastiske Firenze.
Felles velkomstmiddag på hyggelig restaurant.

Dag 2:
Frokost på hotellet.
I dag starter vi dagen med en interessant byvandring sammen med vår norske lokalguide, før vi besøker et av verdens mest berømte kunstmuseer, Uffizi.
Firenze har enorme kunstskatter og en svært spennende historie. Domkirken er et imponerende byggverk med sin utrolig vakre kuppel. Dåpskapellet med paradisportene og Giottos klokketårn ved siden av domkirken er steder vi får se fra utsiden, før vi besøker Piazza Signoria med byens gamle rådhus og flere interessante statuer, blant annet kopien av Michelangelos David. Vi ser Pontevecchio, den gamle broen over elven Arno, der gullsmedbutikkene ligger tett i tett oppe på broen. Vandringen ender opp ved Santa Croce-kirken, der mange av Italias mest kjente personer ligger begravet.
Lunsj på egen hånd.
På ettermiddagen besøker vi Uffizi-galleriene, som inneholder en av de viktigste malerisamlingene i verden med et stort antall malerier av Rafael, Botticelli, Giotto, Tizian, Caravaggio, Dürer, Rubens, Leonardo da Vinci og mange flere.
Middag på egen hånd.

David

Dag 3:
Frokost på hotellet.
Vi spaserer til Accademia, der originalstatuen av Michelangelos Davis befinner seg. Her finnes også en lang rekke andre flotte skulpturer av Michelangelo og andre kunstnere, i tillegg til flotte malerier.
Lunsj på egen hånd.
På ettermiddagen besøker vi Palazzo Pitti, Medici-familens private palass, som nå huser en imponerende kunstsamling. Vi besøker også de flotte Boboli-hagene som ligger rett bak Palazzo Pitti. Guiden er med oss.
Resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 4:
Frokost på hotellet.
Utsjekk og buss til flyplassen for hjemreise.

Firenze UffiziVenus fødsel av Botticelli finner man i Uffizi-galleriene.

Inkludert:

 • Fly t/r Oslo-Firenze
 • Buss t/r flyplass-hotell
 • 3 netter på 4* hotell i Firenze, Hotel Cellai
 • Frokost hver dag
  Velkomstmiddag dag 1
 • Byvandring med norsk lokalguide
 • Besøk i Uffizi-galleriet, Galleria Accademia (med David-statuen), Palazzo Pitti kunstgalleri og Boboli-hagene
 • Norsk lokalguide er med oss 2 dager, under besøk på museer og på byvandring.
  Reiseleder fra TravelMaker as

Pris pr person på forespørsel.

Se flere bilder av vakker kunst i Firenze på våre Facebooksider: (1) Facebook.Firenze Ponte VecchioPonte Vecchio - Firenzes berømte bro.

Kontakt oss på post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 957 69 000 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag - fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook.

TravelMaker er selvsagt medlem av Reisegarantifondet. Reiser du med oss, er du dekket av Pakkereiseloven og vil få refundert hele turprisen, dersom det ikke skulle være mulig for oss å gjennomføre turen.

Firenze Duomo
Firenzes vakre Duomo. Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as.


Meny