Puccini Toscana
Puccini-festival i Toscana 20.-24. august 2024 - La Boheme og Turandot

Puccini-festival i Toscana 20.-24. august 2024 - La Boheme og Turandot

Giacomo Puccini er komponisten bak mange av verdens mest berømte operaer. Hvert år arrangeres det en egen operafestival i byen der den store komponisten bodde i 30 år og der han skrev noen av sine mest kjente komposisjoner. Operaturer.no / TravelMaker har sikret seg billetter til 2 av hans mest berømte operaforestillinger – La Boheme og Turandot, som oppføres på den imponerende utendørs-arenaen ved den vakre innsjøen Massaciuccoli, litt nord for Pisa. I 2024 er det 100 år siden Puccini døde, så dette er en glimrende anledning til å oppleve den store operakomponisten!

I tillegg til de 2 flotte operaforestillingene, skal vi være med på en interessant byvandring i den sjarmerende byen Lucca, der Puccini vokste opp. Vi skal selvsagt også besøke huset han ble født i, som nå er et museum til ære for byens store sønn, før vi spiser felles lunsj i denne koselige byen. Det blir også utflukt til Firenze med byvandring i denne fantastiske byen.

På denne turen til Toscana skal vi bo i Montecatini Terme, en av Italias mest kjente spa-byer. Byen ligger midt mellom Firenze og Lucca og vi skal bo på det flotte Grand Hotel Vittoria, et 4* hotell med eget utendørs svømmebasseng.

Norsk reiseleder er med på hele turen.

LuccaPiazza Anfiteatro i Lucca


PROGRAM:

20. august:
Avreise fra Norge sen ettermiddag til Pisa flyplass. Reiseleder tar oss med på bussen til vårt 4* hotell i sentrum av Montecatini Terme for innsjekking.

21. august:
Frokost på hotellet. Buss til Lucca - den flotte byen som også var Puccinis hjemby. Vår guide tar oss med på en spennende byvandring, der vi blant annet skal besøke Puccini-museet. Felles lunsj i Lucca, før bussen kjører oss tilbake til Montecatini.

22. august:
Frokost på hotellet. Denne dagen tar vi toget inn til sentrum av Firenze, der vår skandinaviske guide tar oss med på en spennende byvandring. Lunsj og tid på egen hånd til å se mer av denne fantastiske byen, før vi tar toget tilbake til Montecatini. På kvelden kjører bussen vår oss til Torre del Lago, der operaforestillingene fremføres. Kveldens forestilling er La Boheme.

23. august:
Frokost på hotellet. I dag kan man utforske byen vi bor i på egen hånd. Det går en bane (funiculare) opp til gamlebyen, som absolutt er verdt et besøk. Noen vil kanskje bare slappe av ved bassengkanten. På kvelden går bussen vår til Torre del Lago, der vi skal oppleve operaen Turandot.

24. august:
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. På ettermiddagen kjører bussen oss til Pisa for hjemreise med kveldsflyet.

Puccini statue Puccini poster
Stauten av Puccini foran huset hans i Lucca, som nå er et museum til ære for den store komponisten.

Inkludert i prisen:

· Fly Oslo - Pisa t/r med Norwegian

· Alle flyskatter og –avgifter

· Nummererte billetter til 2 operaforestillinger (La Boheme og Turandot)

· 4 netter på Gran Hotel Vittoria 4* i sentrum av Montecatini Terme

· Frokost på hotellet hver dag

· Utflukt til Lucca (egen buss) og sightseeing / byvandring med profesjonell lokalguide

· Besøk på Puccini-museet i Lucca

· Lunsj i Lucca

· Utflukt til Firenze (tog) og byvandring med profesjonell lokalguide

· Buss t/r 2 operaforestillinger

· Buss t/r flyplass-hotell

· Turistskatter i Italia

· Norsk reiseleder fra Operaturer.no / TravelMaker er med på hele turen

Puccini opera

Flytider:
Oslo:
DY1866 20.8. Oslo-Pisa 17.20-20.15
DY1867 24.8. Pisa-Oslo 21.00-23.55

Det er mulig med utreise også fra andre byer i Norge. Det er også mulig å forlenge oppholdet i Italia.

Pris pr person i dobbeltrom: NOK 13.950,-.
Tillegg for enkeltrom: 650,- pr natt.
Ekspedisjonsgebyr: Kr 75,- pr faktura/betaling.

Lokal turistskatt € 1,50 pr natt kommer i tillegg.

Begrenset antall plasser.

Ved påmelding må depositum, kr 3.500,- pr person, betales innen 7 dager. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise.

For påmelding og fullstendige vilkår kontakt Operaturer.no / TravelMaker på e-postadresse: operaturer@travelmaker.no. Du kan også ringe tlf. 46 50 53 20.

N.B. I tilfelle evt kansellering av operaforestilling, refunderes kun billetten til forestillingen.

Vi tar forbehold om endringer og justeringer i programmet.

TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet. TravelMaker anbefaler alle våre kunder å tegne egen reiseforsikring.

Meny