Verona Bra
Sirmione
Venezia
Skoletur til Gardasjøen og Verona

Skoletur til Gardasjøen og Verona

Norditalienske Veneto er et område proppfullt av severdigheter, kunst, kultur og flotte byer. Vakker natur, deilig mat, samt minneverdige kulturelle opplevelser hører også med på denne turen. Området er perfekt for skoleturer, med mye å by på både for unge og eldre. På skoletur til Veneto får dere oppleve flott natur og koselige småbyer ved Gardasjøen; sjarmerende Verona kjent for operafestivalen og Romeo og Julie; fantastiske Venezia med Markusplassen, Dogepalasset, gondolferd på kanalene og mye annet. I naboprovinsen Mantova ble Røde Kors etablert i 1859, og et besøk i byen Solferino ved slagmarkene kan være lærerikt og spennende.

For voksne reisende kan vi legge opp til interessante besøk på vingårder i området der de produserer noen av Italias beste viner av ypperste kvalitet, som Valpolicella, Ripasso og Amarone. Moro for både store og små er det å besøke Gardaland, en av Europas største og mest imponerende fornøyelsesparker.

Hver sommer arrangeres det operafestival i Verona. Omtrent hver eneste kveld hele sommeren er det operaforestillinger på den 2000 år gamle romerske arenaen som ligger midt i sentrum. Det er helt fantastisk å oppleve Aida, Carmen, La Boheme og andre verdensberømte operaforestillinger sammen med 15.000 andre tilskuere under stjernehimmelen. Vi kan hjelpe dere med billetter til en eller flere av forestillingene her.


"Vi har hatt en fantastisk tur hele gruppen. Oppsettet av programmet fungerte til punkt og prikke. Innholdet på de diverse dager var utrolig bra. Vi fikk med oss mye lokal historie og Italiensk historie. Dere har gjort en fantastisk jobb med dette programmet:) vi var jo så heldig at den guiden vi hadde mest snakket norsk i tillegg og det gjør tingene enklere". Kjøllefjord Skole reiste på klassetur til Gardasjøen.

Verona teater

Det romerske teateret i Verona.


Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar el.l. Å reise med Skoletur.no gir muligheter til mange fine opplevelser.


Forslag til program for skoletur til Gardasjøen:

Dag 1: Fly til Milano fra Norge. Vi kjører rett til hotellet. Tid til egen disposisjon. Felles middag på kvelden.

Dag 2: Utflukt til Gardasjøen der vi besøker noen av de sjarmerende byene langs sjøsiden, som Sirmione og Bardolino. Landskapet er vakkert og småbyene rundt Italias største innsjø er veldig koselige. Sirmione har også en imponerende borg midt i byen. Resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 3: Guidet tur i Verona (til fots eller med buss). Vi besøker bl a Julies hus (fra Romeo og Julie), markedsplassen Piazza del Erbe, domkirken, slottet Castelvecchio, den romerske arenaen og Piazza Bra m v. Verona er en veldig flott by med mange severdigheter. Lunsj på egen hånd. Ettermiddagen til fri disposisjon og mulighet til å utforske byen nærmere. For dem som ønsker det, kan vi bestille billetter til kveldens operaforestilling på den 2000 år gamle romerske arenaen.

Dag 4: Heldagstur til fornøyelsesparken Gardaland. De som heller vil slappe og ta en fridag eller ta en båttur på Gardasjøen, kan selvsagt gjøre det isteden.

Dag 5: Heldagstur til Venezia. Denne fantastiske byen har ufattelig mye å by på av severdigheter, museer, flotte kirker og andre kunstskatter. Noen vil kanskje ta en gondoltur, mens andre bare vil nyte livet på Markusplassen.

Dag 6: Fridag til bading eller avslapning.

Dag 7: Bussen kjører til flyplassen for hjemreise til Norge.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.

Byen Garda som har gitt navn til Gardasjøen.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Alle foto: Pål Chr. Møller, Skoletur.no / TravelMaker as.

Meny