Firenze
Skoletur til Firenze

Skoletur til Firenze

Renessansebyen Firenze, som på latin heter Florentia, er regionshovedstad i Toscana i det nordlige Italia. Navnet kommer av latin: Florentia som betyr den blomstrende. Fra 1865 til 1870 var byen også hovedstad i Kongedømmet Italia. Firenze ligger ved elven Arno, som ligger på en slette ved foten av fjellkjeden Appenninene.

Firenze er kanskje den byen i verden med høyest antall kulturseverdigheter i forhold til areal. Firenze er spesielt kjent som renessansens krybbe, men byen har også praktfull arkitektur og kunst fra før denne spennende epoken. Man tidfester gjerne renessansen til perioden år 1400 – 1600. Firenzes historiske senter ble allerede i år 1982 oppført på Unescos liste over Verdensarven.


Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar el.l. Å reise med Skoletur.no gir muligheter til mange fine opplevelser.


Firenze Uffici
Se fantastiske malerier i Uffizi-museet!Forslag til program for skoletur til Firenze:


Dag 1: Ankomst Firenze flyplass med fly fra Norge. Dere tas i mot på flyplassen og kjøres med buss til hotellet for innsjekking. Etter sjekk inn anbefaler vi en tur i historiske senteret i Firenze. Her er det kort avstand mellom kultur-severdighetene. Det er knapt mulig å bevege seg ti meter uten å komme i nærkontakt av tredje grad med arkitektur og kunst i den absolutte verdensklasse. Det er virkelig en opplevelse, spesielt om dere har lest litt kunsthistorie på forhånd. Firenze er delt i to av elven Arno. De fleste severdighetene ligger på nordsiden av elven. I og rundt Firenzes historiske sentrum finner du mange åpne plasser med kafeer og restauranter med utendørs servering. Prisene her kan være ganske stive, men det er ikke til å unngå i en så populær by som Firenze. Ta en tur over den kjente broen Ponte Vecchio, med alle sine dyrebare juvelerbutikker, til den andre siden av elven. Du skal ikke langt bort fra det mest "sentrale sentrum" før du merker det positivt på prisnivået.


Dag 2: Frokost på hotellet. Halvdags sightseeing i Firenze, der dere får se en del av de mest kjente severdighetene og historeiene bak. Firenze er kjent som byen der renessansen startet. Multikunstnere som Leonardo da Vinci, Brunelleschi og Michelangelo ble de nye forbildene. De var malere, skulptører, oppfinnere og arkitekter i én og samme person. Noen av arkitekturhistoriens største prestasjoner er knyttet til disse menneskene. Renessansen var enkeltindividets epoke, og kunstnerne nøt enorm respekt. Mye av det fineste som ble bygget og skapt i renessansen er bevart for ettertiden – og en god del av dette kan dere oppleve i Firenze. Firenzes Duomo, Santa Maria del Fiore er enorm, bygget i flerfarget marmor og vel verdt et besøk. Det samme gjelder Giottos Campanile som rager rett ved. Dåpskapellet Battistero, med sine innvendige gullmosaikker fra 1200-tallet, er utvendig prydet av hvit og grønn marmor.


Dag 3: Frokost på hotellet. Denne dagen har dere mulighet for å besøke noen av toppseverdighetene i byen, med guide eller på egen hånd. Det velkjente Ufizzi-galleriet har utallige kuntneriske perler innenfor sine vegger. Vi anbefaler en guide som kan føre dere til de maleriene eller skulpturene dere kjenner til og ønsker å se.


Dag 4: Frokost på hotellet. Det finnes utallige kirker og palasser i Firenze. En tur innom noen av disse for å se på mosaikker, malerier og arkitektur kan bli en uforglemmelig opplevelse.


Dag 5: Frokost på hotellet. Hjemreise.

Firenze Ponte Vecchio
Ponte Vecchio - Firenzes berømte bro.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en eller flere dager. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det.


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. 

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

​Alle foto: Pål Chr. Møller, Skoletur.no / TravelMaker as.

Meny