Bergen
Skoletur til Bergen

Skoletur til Bergen

Som europeisk kulturby, verdensarvby og UNESCO matby gir Bergen deg opplevelser og kultur på høyt nivå. Bergen er selve hjertet i de norske fjordene, og gir deg en ideell kombinasjon av natur, kultur og storbyopplevelser. Uansett årstid. Ulriken er en av de mest besøkte attraksjonene i Bergen. Nyt turen opp med svevebanen eller ta en forfriskende tur opp den nye turstien Oppstemten, steintrapper som følger fjellsiden til toppen og er laget av sherpaer. Uansett får du en nydelig tur med magisk utsikt i unike omgivelser. Er klassen interessert i historie fra 2. verdenskrig, kan dere besøke den eneste fangeleiren fra krigens dager som fortsatt er bevart i Norge. Dette unike minnesmerket ligger i Moldalia på Espeland bare en halvtimes kjøretur fra sentrum.

Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar el.l. Å reise med Skoletur.no gir muligheter til mange fine opplevelser.


Forslag til program for skoletur til Bergen:

Dag 1:
Ankomst Bergen med tog eller fly. Buss venter på dere og kjører dere til overnattingsstedet for sjekk inn. Ettermiddagen setter dere f.eks. av til en vandring langs Bryggen i Bergen. Bryggen, også kalt Tyskerbryggen, er en rekke bygninger langs østsiden av Vågen (havnen) som er fra Hansatiden. Denne hanseatiske arven har, til tross for flere ombygninger, gjennom tidene beholdt sitt opprinnelige preg. I dag er Bryggen en av Norges mest kjente byområder fra middelalderen. Felles middag om kvelden.

Dag 2:
Dere starter dagen med en spesiell byvandring gjennom Bergens mest pittoreske og karakteristiske områder. Her får dere historier og anekdoter om konger, kirker, læresteder, handelsmenn og borgere i krigs- og fredstid. En slik vandring kan gi innsikt og mening. Dere vil helt sikkert også kunne se noen av de flotte gatekunst-bildene som er malt på husvegger over hele byen.

Etter lunsj kanskje en fjelltur kan lokke, og i Bergen er det naturligvis Ulrikkens topp dere må besøke, og med svevebanen er turen forfriskende uten de aller verste fysiske utskeielsene. Men noen bergensere mener at "du har ikke sett Bergen før du har vært på Fløien", så vil du høre på dem tar Fløibanen dere til en spektakulær utsikt. Om sommeren kan dere prøve zip-line, leie terrengsykkel eller padle kano på Skomakerdiket. Felles middag om kvelden.

Bergen Fløien

Dag 3:
Ønsker dere å lære noe om andre verdenskrig, vil en utflukt til Espeland fangeleir gi dere tilgang til verdifull norsk krigshistorie. Av de omkring 630 fangeleirene i Norge under krigsårene står kun Espeland fangeleir tilbake som et helhetlig anlegg. Fengselet ble bygget som transittleir for okkupasjonsmaktens motstandere, i tillegg til å avlaste Bergen kretsfengsel og for soning av kortere dommer. Her kan dere lære mye om hvordan det var å være fange under krigen. Buss tar dere tilbake til sentrum.

Etter lunsj, og avhengig av årstid og værforhold kan dere denne ettermiddagen se Bergen fra sjøsiden. Dere kan bli med på en fjordtur med Norges største og vakreste seilskip Statsråd Lehmkuhl. Alternativt besøker dere Bergenshus Festning, en av de eldste og best bevarte festningene i Norge. På området ligger Håkonshallen og Rosenkrantztårnet. Håkonshallen er 750 år gammel og ble bygget av kong Håkon Håkonsson som kongebolig og festsal. Rosenkrantztårnet er et forsvarstårn med smale trapper, mange rom å utforske og eget fangehull. Felles middag om kvelden.

Dag 4:
Bergen byr på mange flotte museer innenfor historie, musikk, kunst og mye mer. På Bergen Vitensenter kan dere utforske naturvitenskap og teknologi med hele kroppen! Den store utstillingen på VilVite er full av engasjerende opplevelser for unge og eldre. Her kan dere dra på oppdagelsesferd gjennom kroppen, oppleve VR og illusjoner, sykle 360 grader, eksperimentere med vann, delta på kreativt verksted, oppleve vitenshow m.m.

Etter lunsj kan dere ta en tur til Magic Ice, et eventyrlig vinterland bygget av flere tonn norsk natur-is. Verdensberømte isskulptører har for hånd laget en bar, et kunstgalleri, skulpturer, bord og benker av isen! Her blir dere tatt med langt fra hverdagen - før du vet ordet av det er du over polarsirkelen. Dere får med dere en god, varm poncho og hansker før dere entrer isbaren! Felles middag om kvelden.

Dag 5:
Hjemreise. Sjekk ut fra overnattingsstedet og bussen tar dere til jernbanestasjonen eller flyplassen for hjemreise.

Dette er et forslag til program, men vi lager programmet akkurat slik dere vil ha det. Vi tilpasser aktiviteter og utflukter etter deres ønsker.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en natt eller flere. Dette er kun et forslag til program. Vi legger naturligvis opp programmet slik dere vil ha det.


Bergen 4

BergenBergen er kjent for sin gatekunst som man finner over alt i byen.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS. Reiser dere med oss er dere selvsagt dekket av Pakkereiseloven og Reisegarantifondet.

Meny