Lisboa
Korpstur til Porto og Portugal

Korpstur til Porto og Portugal

Porto er byen som gav landet og portvinen sitt eget navn. Byen er Portugals nest største metropolis etter Lisboa. Byen kalles også Oporto, og er en gammel by som har en fot fast i den industrielle nåtiden. Gamlebyen, med senteret i Ribeira, ble bygt på høydene over elven Douro, og i dag er den et vernet sted på UNESCOs verdensarvliste. 13-hundretalls kirken São Francisco, er en av hovedattraksjonene, i tillegg til de lokale portvinskjellerne hovedsakelig beliggende over elven i Vila Nova de Gaia.

Porto er en fascinerende og pulserende by som raskt er blitt en av Vest-Europas mest respekterte turistattraksjoner. Byen skryter av en omfattende historie, interessante turistattraksjoner, et summende uteliv og fremragende turistfasiliteter. Det er mye å se og gjøre i Porto, og denne mangfoldige byen vil appellere til et bredt spekter av besøkende.

Porto er en historisk og variert by, fra de trange gatene som utgjør det gamle Ribeira-distriktet og helt til den store plazaen i Trindade-distriktet. Regionen er kjent for produksjon av portvin, som fortsatt er lagret og modnet i de enorme kjellerne som strekker seg langs bredden av Douro-elven.

Forslag til program for korpstur til Porto:

Dag1: Utreise fra Norge. Ankomst Porto flyplass. Dere møtes av Korpstur.no sin representant og som følger dere til hotellet med buss. Denne første dagen utforsker dere det historiske senteret, Ribeira distriktet i Porto. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Frokost. Porto er kjent for sine enorme kjellere der portvin lagres og modnes. Området Vila Nova de Gaia, som ligger langs elvebredden av Douro-elven, huser noen av de beste portvinsprodusentene. Dere får møte noen av disse og smake noen av verdens beste portviner. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 3: Frokost. Heldagsutflukt til Braga, det religiøse senteret i Portugal. Av og til kalt "Portugals Roma" på grunn av alle kirkene. Braga er en antikk by bare 40 minutters kjøretur nord-øst fra Porto. Byens 1100-talls katedral Sé er en av de mest populære attraksjonene.

Dag 4: Frokost. Heldagsutflukt til Guimarães, byen som sies å være Portugals historiske fødested. Litt under en time nord-øst for Porto ligger Guimarães, en UNESCO-vernet by, med sine velstelte hager, et historisk slott og en 1200-talls kirke. Med sin middelalderarkitektur kan Guimaraes se ut som den er tatt rett ut fra et eventyr. 

Dag 5: Frokost. Båtcruise langs Douro-elven, hvor dere blant annet utforsker hjertet av vinplantasje-regionen i den vakre Douro-dalen. Med noen spennende stopp underveis, kan både lunsj og vinsmaking skje underveis. Buss tar dere tilbake til Porto.

Dag 6: Utsjekk og hjemreise.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook. Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.


Meny