Korpstur til Gdansk

Korpstur til Gdansk

Gdansk er Polens sjette største by og kjent for sin hyggelige atmosfære og flotte bygninger. Voldsomme kamper ved slutten av annen verdenskrig utslettet nesten hele sentrum, men omfattende gjenoppbygging etter krigen har gjenskapt mye av den gamle bygningsmassen. Gdańsk er et viktig kulturelt og vitenskapelig sentrum og et betydelig transportknutepunkt i det nordlige Polen. Gdansk regnes som en av Europas vakreste middelalderbyer med sine mange gotiske bygninger og kirker. Den er også kjent under sitt tyske navn, Danzig.

Gdansk har en mer enn 1000 år lang historie og er uten tvil den mest sjarmerende byen i nordre del av Polen og en av de fineste i hele Europa. Med en usedvanlig overflod av historiske bygninger og monumenter, tilbyr denne havnebyen en atmosfære for alle minneverdige leksjoner fra historien. Gdansk var et spesielt viktig vitne til de turbulente hendelsene på 1900-tallet. Det var her 2. verdenskrig begynte og byen er også fødestedet for Solidaritet som startet nedbrytningen av kommunismen i Europa. Gdansk var i middelalderen medlem av Hansaforbundet, noe som gjorde byen svært velstående. I det historiske bysenteret i Gdansk finner du utelukkende bebyggelse fra perioden mellom 1200- og 1700-tallet, som er forbilledlig godt bevart. Kjernen av gamlebyen er bilfri. Gdansk ble i år 2005 oppført på UNESCOs tentative liste over Verdensarven.

Utelivet i Gdansk er livlig med priser langt under det vi er vant til fra Norge. Det gunstige kostnadsnivået og kort flytid fra Norge, gjør at Gdansk også er en veldig attraktiv by for korps.

Gdansk Langetorg


Forslag til program:

Dag 1:
Ankomst Gdansk. Korpstur.no sin representant møter dere på flyplassen og dere kjøres til hotellet. Etter innsjekk kan vi arrangere en lett sightseeing til fots i gamlebyen sammen med profesjonell guide. Etter byvandringen har dere litt tid til egen disposisjon. Det er kort vei til både attraksjoner og shoppingområder. Felles middag på kvelden.

Dag 2:
Frokost i hotellets restaurant. I dag skal korpset opptre på et av byens flotte torg, Dugi Targ. Hvis dere bor midt i gamlebyen, ligger dette torget i gåavstand fra hotellet. Korpset holder en utendørskonsert rett ved Den Grønne Porten. Etter konserten er det tid for lunsj og mulighet til å oppleve byen på egen hånd. Evt felles middag på kvelden.

Dag 3:
Frokost i hotellets restaurant. I dag reiser korpset på en utflukt til Sopot, badebyen ikke langt fra Gdansk sentrum. På veien stopper vi først ved Oliwa-katedralen, hvor dere får overvære en fascinerende og moderne kirkeorgel-konsert inne i katedralen. Etterpå passer det fint å ta en spasertur i det flotte parkanlegget rundt katedralen. Så snart dere ankommer Sopot, tar guiden dere med på en byvandring som ender opp med lunsj på en hyggelig restaurant. Etter lunsj starter forberedelsene til konserten som skal avholdes ved den velkjente Sopot Molo, der de har en paviljong de kaller et akustisk skall. Etter konserten har dere tid til å utforske mer av byen på egen hånd, og samles til en felles middag på en hyggelig restaurant i Sopot. Etter middag tar bussen dere tilbake til hotellet i Gdansk.

Dag 4:
Frokost i hotellets restaurant. Utsjekking fra hotellet. Buss til flyplassen. Innsjekk og hjemreise.


Gdansk Solidaritet

Vi kan tilby et variert program med muligheter til å opptre på spennende steder. I tillegg legger vi opp sightseeing, utflukter, måltider og andre aktiviteter etter deres ønsker.

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook.Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny