Sorrento 1
Korpstur til Napoli

Korpstur til Napoli

Napoli er den største byen i Sør-Italia og regionen heter Campania. Byen har omtrent 1 million innbyggere og er Italias tredje største, og har mye historie og kultur å by på. Havnebyen Napoli har lenge vært en populær destinasjon i Italia, og det er uten tvil et yndet reisemål for reiseglade nordmenn, som kommer for å se byen og områdene rundt.

Nede ved havnen i sentrum, finner du Castel Nuovo, den nye festningen. Napolis fremste attraksjon er Museo Archeologico Nazionale (Arkeologisk museum). Det er også verdt å ta taubanen fra Piazza Montesano, opp til Vomero, til Castel Sant'Elmo. Denne stjerneformede borgen byr på spektakulær utsikt over Napoli og Det tyrrenske hav.

Like ved, i et gammelt kloster fra 1300-tallet, ligger San Martino Nasjonalmuseum, en utstilling med fokus på Napolis tid som kongedømme og byens sjøfartshistorie. Fra hageterrassene utenfor har du en fabelaktig utsikt over Napoli.

Napoli borg

I Via Duomo ligger byens majestetiske katedral, og er Napolis viktigste kirkebygg. Det anbefales også ta en tur til «Da Michele» i Napoli, som er kåret til å ha en av verdens beste pizza.

Napoli er en veldig livlig by, og for noen kan den være i overkant livlig. Det kan være mye støy fra både trafikk og mennesker i byen, men det er også mange som mener at dette er en av tingene som gjør Napoli unik.

Det er enkelt å ta dagsturer herfra til ruinbyen Pompeii, den blendende vakre øya Capri, de idylliske småbyene på Amalfikysten og vulkanen Vesuv. I det arkeologiske museet i Napoli kan man se flotte kunstskatter funnet i Pompeii og byen kan også skilte med et av Italias fineste kunstmuseer.

Korpstur.no kan tilby et variert program med muligheter til å opptre i tillegg til mange andre opplevelser.


Forslag til program for korpstur til Napoli:


Dag 1:
Ankomst til Napoli. Transport til hotellet med buss. Innsjekking på bostedet.
Bysightseeing (avhengig av ankomsttid) og felles velkomstmiddag


Dag 2: Frokost. Heldagstur til Pompeii hvor man opplever livet i en romersk by og utforsker de arkeologiske utgravningene, eller besøk til vulkanen Vesuv. I Napoli kan man også besøke det flotte arkeologiske museet, der alle kunstskattene funnet i Pompeii befinner seg. Opptreden om ettermiddagen. Felles middag på lokal italiensk restaurant.

Dag 3: Frokost. Et annerledes besøk til den underjordiske geotermiske sonen i Napoli, med utvikling fra begynnelsen og fram til i dag, tar 2 timer. En båttur til Sorrento, Capri eller Ischia er også mulig. Opptreden for korpset. Felles avslutningsmiddag.


Dag 4: Frokost på hotellet. Utsjekk. Tid til litt shopping på egenhånd, før avreise til flyplassen og hjemreise.

Det er selvfølgelig mulig å forlenge oppholdet med en natt eller flere. Da får du tid å utforske byen bedre. Man kan også kombinere med noen dager i Sorrento eller på Amalfikysten.


Amalfi korpsLungegaarden Musikkorps spilte bryllupsvals for dette norske paret som giftet seg i Amalfi.


Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Korpstur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste korpstur blir en suksess.

Kontakt oss på korpstur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 959 26 643 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. Du finner oss også på Facebook.Korpstur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Alle foto: Pål Chr. Møller, TravelMaker as / Korpstur.no

Meny