Riga
Skoletur til Riga

Skoletur til Riga

Skoletur.no kan tilby flotte turopplegg til Riga, både for skoleklasser og for lærere på studietur. Riga er Latvias hovedstad og Baltikums største by med mer enn 700.000 innbyggere. Riga er en gammel Hansa-by og den koselige gamlebyen er preget av flotte bygninger fra middelalderen og mange andre bygninger i art nouveau-stil.

Her finner vi også mange flotte kirker, blant annet St. Peterskirken med sin fantastiske utsikt over hele byen og et spir som rager 137 meter over bakken. Både denne kirken og den imponerende Dome-katedralen ble påbegynt på starten av 1200-tallet. I katedralen finnes et av verdens største orgler med nesten 7.000 piper.

Riga har opp gjennom historien vært under både tysk, russisk og svensk styre. Latvia fikk sin selvstendighet i 1991 etter Sovjetunionens fall og spesielt Riga har opplevd en rivende utvikling i årene etter det. Fremdeles er ca 30 % av befolkningen russere. Byen har et yrende uteliv og mange gode restauranter.

Med kort reisetid fra Norge og et hyggelig prisnivå, er Riga en attraktiv destinasjon for nordmenn. Skoletur.no kan tilby et variert program med mange gode opplevelser.

Riga


"Nå har vi vært hjemme fra Riga i noen dager, og jeg er bombesikker på at samtlige sitter igjen med gode minner og et smil om munnen når vi tenker tilbake på turen. FOR en fantastisk tur vi hadde! Jeg vil takke Skoletur.no for at vi i samarbeid med dere fikk organisert en innholdsrik, spennende, og ikke minst trygg tur til Latvias hovedstad. Turen var perfekt organisert.

På vegne av klasse 3MD ved Olav Duun VGS med lærere, gjenstår det bare for meg å si TUSEN HJERTELIG TAKK for et flott samarbeid! Vi kan sverge på at vi kommer til å anbefale dere for den neste klassen på skolen som skal på tur, og vi kommer til å snakke svært positivt om dere på evalueringsmøte med lærerstaben på skolen :)Forslag til program for skoletur til Riga:

Dag 1:
Ankomst Riga med fly fra Norge. Bussen kjører dere til hotellet for innsjekking. Etter innsjekk er det tid til egen disposisjon. I gamlebyen finnes mange koselige kafeer og restauranter der man kan nyte atmosfæren eller man kan slappe av på en av de mange kafeene eller restaurantene. Felles middag på en tradisjonell restaurant.

Dag 2:
Sightseeing i Riga med profesjonell, lokal guide. Første del av sightseeingen er med buss, mens den siste delen er til fots i gamlebyen. Etter turen er det tid for lunsj og mulighet til å oppleve byen på egen hånd. Dere kan f eks besøke et av byens spennende museer.

Dag 3:
Utflukt ut av byen, til det flotte 1700-tallsslottet Rundale eller middelalderbyene Segulda og Cesis. Et annet alternativ er en utflukt til Jurmala, der dere kan slappe av på stranden eller besøke Aqualand. Hvis dere ønsker det, kan dette også være en fridag til shopping eller andre aktiviteter.

Dag 4:
Utsjekk. Tid til shopping eller tid til egen disposisjon (avhengig av når flyet går). Buss til flyplassen. Innsjekk og hjemreise.


Riga firmatur

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller ring oss på tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag.

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny