Stockholm
Skoletur til Stockholm

Skoletur til Stockholm

Stockholm, en av verdens vakreste hovedsteder, er bygd på 14 øyer og knyttet sammen med 57 broer. De vakre bygningene, grøntområdene, den friske luften og nærheten til vannet er ting som kjennetegner byen. Her finner du verdens første nasjonalbypark, en grønn lunge midt i storbymylderet. Med sin 750 år lange historie og rike kulturliv har Stockholm et rikt utvalg av museer og severdigheter i verdensklasse. De fleste severdighetene kan nås til fots, og det er dermed mulig å rekke over mye på kort tid.

Opplev storbyliv, kulturhistorie og natur, alt på en og samme dag. Besøk Stockholms rådhus, hvor du kan klatre opp i rådhustårnet og få en fantastisk utsikt over Stockholm. Gå ikke glipp av Stockholms eldste severdighet, Gamla Stan, en av verdens best bevarte bykjerner fra middelalderen. Vandre gjennom trange gater med butikker fulle av kunsthåndtverk, antikviteter, kunstgallerier og kafeer. I Gamla Stan ligger også Det kongelige slott og Storkyrkan. På den grønne øya Djurgården ligger noen av Stockholms mest populære attraksjoner. Besøk det verdensberømte kongeskipet Vasa, verdens eldste friluftsmuseum Skansen eller Astrid Lindgrens Junibacken. Gå heller ikke glipp av Stockholm sett fra vannet. En by bygd på 14 øyer kan naturligvis invitere til en fantastisk vannutsikt.


Skoletur.no kan tilby et variert og tilpasset program både for ungdomsskoleklasser, studenter ved videregående skoler og for lærere som ønsker et lærerseminar eller lignende. Skoletur.no tilpasser program etter ønske og interesse og gir muligheter til mange fine opplevelser.

Stockholm Gamla Stan

Forslag til program for skoletur til Stockholm:

Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst Arlanda Stockholm hvis dere tar fly, alternativt jernbanestasjonen i sentrum hvis dere kommer med tog. Dere blir møtt av Skoletur.no sin representant som følger dere til bostedet i Stockholm sentrum med buss. Et besøk på Vasamuseet kan passe på ettermiddagen. En femstjerners attraksjon på Kungliga Djurgården. Det 69 meter lange kongeskipet Vasa, som sank under sin jomfruseilas midt i Stockholm i 1628, ble hentet opp i 1961. I løpet av de siste 50 årene er det langsomt og omhyggelig restaurert til nærmest opprinnelig prakt. Uansett om du har maritime interesser eller mangler den helt – gå ikke glipp av Vasamuseet! Felles middag om kvelden.

Dag 2: Frokost. Sightseeing med guide på formiddagen. Etter lunsj er det mulighet for shopping. Om ettermiddagen/kvelden kan det passe med en båttur ut i Stockholms skjærgård. Eventuelt felles middag om kvelden.

Dag 3: Frokost. Vi besøker fornøyelsesparken Gröna Lund! Alle må gjøre seg klare for konkurranse og vise hva dere er gode for i 5-kamp. Det er bare å gjøre seg klar til innsats!

Dag 4: Frokost. Utsjekking av hotellet. Buss til flyplassen. Fly eller tog til Norge.


Det er selvfølgelig mulig å redusere eller forlenge oppholdet med en eller flere dager. Dette er kun et forslag til program. Vi legger selvsagt opp programmet slik dere vil ha det. Ønsker dere å besøke en skoleklasse eller et universitet for å lære om et spesielt tema, vil vi prøve å få det til slik dere vil.


Abba

Uansett om dere har reiseplanene klare eller ønsker innspill og idéer fra oss, er vi i Skoletur.no klare til å hjelpe dere med å sørge for at deres neste skoletur blir en suksess.

Kontakt oss på skoletur@travelmaker.no eller tlf 46 50 53 20 for en uforpliktende samtale. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 09.00-20.00 mandag-fredag og 12.00-15.00 lørdag. 

Skoletur.no er en del av TravelMaker AS og vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny