Riga jul
Julemarked i Riga 3.-6. desember 2018

Julemarked i Riga 3.-6. desember 2018

Riga er Latvias hovedstad og Baltikums største by. Riga er en gammel Hansa-by og den koselige gamlebyen er preget av flotte bygninger fra middelalderen og mange andre bygninger i art nouveau-stil.

Riga har to oppføringer på UNESCO sin verdensarvliste, hvor gamlebyen er den ene. Den andre er Riga Central Market, som er det største utendørsmarkedet i Europa. På grunn av de 5 svære hangarene - som opprinnelig var tyske Zeppeliner-hangarer, er dette markedet oppført på listen. Riga er en pulserende by med et stort utvalg av både hoteller, restauranter, shopping, kultur og uteliv. Her finner alle noe å like og opplevelsene står i kø.

Pensjonistturer Pensjonistforbundet

Julemarkedet i Riga er et marked med lang historie og tradisjoner. Faktisk stammer verdens første juletre - som vi kjenner det i dag - nettopp herfra. I 1510 ble et tre satt opp og pyntet til jul utenfor Black Heads House i gamlebyen og dette skal være verdens første juletre. Mange mener derfor at Riga kan titulere seg med julens hjemland.

Julemarkedet i Riga har i senere år gått fra å være et lite marked på katedralplassen til å nå nærmest omfatte hele gamlebyen og Esplenade-parken utenfor. Hoveddelen er fortsatt sentrert på Katedralplassen, men man finner også mange boder på Livu Laukums, samt Esplenade-parken rett utenfor. I Esplenade-parken er det i tillegg til en rekke boder også en "kaninlandsby", dvs et inngjerdet område med massevis av kaniner og andre smådyr.


Julemarkedet er, som seg hør og bør, fullt av stemning, brukskunst, håndverkskunst, strikketøy, gløgg, tradisjonelle matretter, julenisser, dyr, underholdning, koselige boder og folkefest. Et besøk til Riga julemarked er en perfekt måte å komme i julestemning.


Riga jul 2


I Riga finner dere også mange flotte kirker, blant annet St. Peterskirken med sin fantastiske utsikt over hele byen og et spir som rager 137 meter over bakken. Både denne kirken og den imponerende katedralen ble påbegynt på starten av 1200-tallet. I katedralen finnes et av verdens største orgler med nesten 7.000 piper.

Riga har opp gjennom historien vært under både tysk, russisk og svensk styre. Latvia fikk sin selvstendighet i 1991 etter Sovjetunionens fall og spesielt Riga har opplevd en rivende utvikling i årene etter det. Fremdeles er ca 30 % av befolkningen russere. Byen har et yrende uteliv og mange gode restauranter.

Program:

3.12. Avreise med Norwegians direktefly Oslo-Riga.

Buss til hotellet – ca 25 minutter.
Innsjekking på hotellet og tid til egen disposisjon.
Felles velkomstmiddag.


4.12. Frokost på hotellet

Sightseeing/byvandring med profesjonell lokalguide

Ettermiddagen til egen disposisjon


5.12. Frokost

Tid til å oppleve mer av Rigas julemarkeder, museer, shopping og severdigheter på egen hånd


6.12. Frokost

Buss til flyplassen for hjemreise med direktefly


Flytider (1 times tidsforskjell):

DY1072 03 DEC OSLO - RIGA 1120 - 1350

DY1073 06 DEC RIGA - OSLO 1420 - 1455


Riga firmatur
Hotell:
Avalon Hotel 4*
Adresse: Kaleju str. 70/72, Gamlebyen
Avalon Hotel er et moderne hotell i gamlebyen i Riga. Hotellet ble åpnet i 2007 og er ett av få nye bygg i gamlebyen. Hotellet ligger helt i grensen av gamlebyen, med det flotte og spesielle Riga Central Market på ene siden og hele gamlebyen på den andre med spisesteder, shopping og severdigheter. Dette er et av få hoteller hvor busser kan kjøre gjestene helt frem til døren. Rommene er moderne og behagelige. Det er gratis wifi over hele hotellet. Et behagelig, moderne hotell med gangavstand til alt av Rigas fasiliteter.

Spesialpris Pensjonistforbundet: Kr 3.995,- pr person i dobbeltrom.
Enkeltromstillegg: kr 0,- pr natt. Begrenset antall kun for medlemmer i Pensjonistforbundet.
Ellers er enkeltromstillegget kr 280,- pr natt.
Ekspedisjonsgebyr: Kr 75,- pr faktura.

Det er også mulig med tilslutning fra andre byer i Norge. Spør oss om pris.

Forbehold om justeringer i programmet.

Ved påmelding må depositum, kr 1.500,- pr person, betales innen 7 dager. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise.

For påmelding og fullstendige vilkår kontakt TravelMaker på e-postadresse: post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 928 33 333. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 08.30-20.00 mandag-fredag. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny