Svalbard 1
Svalbard 21.-24.9.2018 - Norges mest eksotiske reisemål

Svalbard 21.-24.9.2018 - Norges mest eksotiske reisemål

Svalbard blir en stadig mer populær destinasjon med sin unike natur. En reise til Svalbard gir minner for livet. Bli med oss på denne flotte turen til verdens nordligste by - Longyearbyen!

I september er naturen vakkert kledd i høstdrakt. Dette er en flott periode å besøke Svalbard på.

Vi bor på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen - et moderne hotell med alle fasiliteter.

Høydepunkter:

  • Kulturhistorisk møte med Svalbard
    Besøk i Gruve 3
    Villmarksaften i Camp Barentz
    Mulighet for flotte friluftsaktiviteter


Pensjonistturer Pensjonistforbundet

·

Program for turen:

21. september:
Flyavgang fra Oslo Gardermoen
Ankomst Longyearbyen flyplass. Buss til hotellet for innsjekking
Felles velkomstlunsj på hotellets Restaurant Nansen
Kulturhistorisk møte med Longyearbyen


22. september:
På formiddagen skal vi besøke Gruve 3, der vi får oppleve hvordan det var å jobbe som gruvearbeider på Svalbard før i tiden.
Tid til spennende friluftsaktiviteter eller oppleve mer av Longyearbyen på egen hånd
Felles middag på Restaurant Nansen


23. september:
Dagen til egen disposisjon med mulighet til å prøve noen av Svalbards utendørs aktiviteter og flotte natur
Tid til å handle tax free-varer i Nordpolet
Villmarkskveld på Camp Barentz, inkludert middag, fri drikke (øl, vin, mineralvann), samt et interessant foredrag, f eks om isbjørn


24. september:
Morgenen til egen disposisjon
Buss til flyplassen
Flyavgang til Oslo Gardermoen


Flytider:
DY 396 21.9. Oslo-Longyearbyen 08.55-11.55
DY 397 24.9. Longyearbyen-Oslo 12.40-15.40


Svalbard
Foto: Agurtxane Concellon


Mer info om aktivitetene som er inkludert:

Kulturhistorisk møte med Longyearbyen
Oppmøte foran hotellets hovedinngang hvor dere blir hentet. En lokalkjent guide tar dere med gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker dere Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Dette er en innendørs aktivitet, og sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Varighet ca. 3 timer.
Prisen inkluderer busstransport, inngang på Svalbard Museum og Galleri Svalbard, samt guide.

Besøk i Gruve 3
Bli med på en vandring i Longyearbyens rike gruvehistorie, mens du tar og føler på hverdagen til en «gruvebus» i Gruve 3. Vi gir deg den kullsvarte historien om gruvedrift på Svalbard. Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet. Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet.

På vei til gruva får du høre historier om livet i Longyearbyen, hvordan gruvebusen levde og hvordan samfunnet var før i tiden. Så trer vi inn i bygningen. Arbeidsdagen skal til å starte. Vi tar på oss arbeidsverktøy, får utdelt hjelm og hodelykt før gruvereisen starter. Guiden forteller om driften mens du vandrer rundt, henter inntrykk og hører lydene fra fjellet som snakker til deg. Vi avslutter med høydepunktet og flytter oss lenger inn fjellet til inngangen til gruva. Her er det helt mørkt. Alt lys er stengt ute. Heldigvis har vi hodelykter på!
Inkludert: Transport tur/retur overnattingssted, guidet tur i Gruve 3, lån av dress, hjelm og hodelykt og guide med
sikkerhetsutstyr. Varighet: ca. 3 timer

Villmarksaften i Camp Barentz
Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longearbyen, ved foten av Gruve 7 fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet, der dere kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidligere vitenskapelig forskning. Svalbardrein er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. I campen finner vi Barentz hus, en gamme, og har også mulighet til å sette opp en lavvo. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentsz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, da de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Varighet: ca. 3 timer.
Inkludert transport, varm middag, fri drikke (øl, vin, mineralvann), kaffe, hjemmelaget kake og foredrag.

Svalbard Camp Barentz
Foto: Agurtxane Concellon

Andre aktiviteter:
Det er også mulighet for å delta på spennende, frivillige aktiviteter, som hundesledetur på hjul og båttur til Barentsburg. Det blir også mulighet for å besøke Svalbard Bryggeri, som selvsagt også er verdens nordligste bryggeri!

Direkte fly fra Oslo gjør at reisetiden ikke er lenger enn til mange andre europeiske destinasjoner. Barpriser langt under det vi er vant til på fastlandet og mulighet for å handle taxfree er heller ingen ulempe. Restaurantene holder et høyt nivå og i Longyearbyen finner man Nord-Europas største vinkjeller.

Pris pr person i dobbeltrom: 11.490,-. Tillegg for enkeltrom: 0,-. Begrenset antall kun for medlemmer i Pensjonistforbundet..

Følgende er inkludert:

· Fly t/r Oslo-Longyearbyen, Svalbard
· Kulturhistorisk møte med Svalbard (sightseeing, Svalbard Museum, Galleri Svalbard)
· Besøk i Gruve 3
· Camp Barentz med middag, drikke, foredrag
· 3 netter på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen i Longyearbyen
· Frokost på hotellet hver dag
· 1 lunsj (1 rett), dag 1
· 1 middag (3 retter), dag 2
· Buss t/r flyplass-hotell, samt til aktiviteter
· Alle flyskatter og -avgifter
· 2 stk innsjekket bagasje pr pers
· Reiseleder

Det er også mulig med tilslutningsfly fra andre byer i Norge. Utreise fra Tromsø (SAS) er også mulig. Spør oss om pris på dette. Forbehold om justeringer i programmet.

Ved påmelding må depositum, kr 3.500,- pr person, betales innen 7 dager. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise.

For påmelding og fullstendige vilkår kontakt TravelMaker på e-postadresse post@travelmaker.no eller ring oss på tlf 928 33 333. Vi treffes lettest på telefon i tidsrommet 08.30-20.00 mandag-fredag. TravelMaker er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Meny