Det mauriske Andalucia 14.-19.3.2015

Det mauriske Andalucia 14.-19.3.2015

Bli med TravelMaker til det eventyrlige Andalucia. Opplev slottet Alhambra i Granada, La Giralda i Sevilla, Mezquita’en i Cordoba og Picassomuseet i Malaga på vår reise til Sør-Spania. På denne turen får du oppleve mauriske slott, kristne katedraler, fantastisk kunst og natur, samt deilig mat og drikke der arabisk og europeisk kultur eksisterte side om side gjennom flere hundre år. Det er dette som gjør Andalucia til et av de mest spennende områdene i hele Europa.

Sevilla
Sevilla er Andalucias hovedstad og en by full av praktfulle bygninger og sjarmerende små smug, der tapasbarene ligger på rekke og rad. Her besøker vi det fantastiske maurerslottet Reales Alcazares og den enorme gotiske katedralen med sitt verdensberømte tårn – La Giralda. Oppdagelsen av Amerika i 1492 gjorde Sevilla til en av verdens rikeste byer og byen er full av imponerende bygninger fra storhetstiden på 1500-tallet, blant annet Europas første tobakksfabrikk, der handlingen i operaen Carmen utspiller seg. En spasertur langs elven Guadalquivir for å beskue det vakre Torre del Oro – Gulltårnet - og et tapasmåltid i jødekvartalet er også noe man bør ta seg tid til i denne vakre byen.

Cordoba
Europas største by for 1000 år siden og hovedstad i maurerriket har forandret seg lite siden storhetstiden. Her besøker vi den utrolige moskeen Mezquita, som ble påbegynt på slutten av 700-tallet og er en av Spanias alle største bygninger. En vandring mellom de 850 buegangene i denne enorme moskeen er en opplevelse for livet.

Granada
Granada, som ligger ved foten av de snøkledde fjellene Sierra Nevada, er uløselig knyttet til det fantastiske slottet og festningsanlegget Alhambra. I mer enn 200 år etter at de kristne hadde gjenerobret resten av Spania, holdt maurerne stand her helt frem til 1492, da kongeparet Ferdinand og Isabella tvang sultanen Boabdil til å gi opp den aller siste mauriske bastionen i landet. Å spasere i Alhambras vakre hager, beskue haremet og den imponerende Løvegården er en uforglemmelig opplevelse. Det blir også tid til å utforske andre severdigheter i Granada.

Malaga
Andalucias største havneby var også en viktig by i det mauriske riket. På fjellet som ligger midt i byen, finner vi nok en imponerende maurisk festning. Forrige århundres mest kjente kunstner, Pablo Picasso, ble født i Malaga. I tillegg til det flotte Picasso-museet, er det også mulig å besøke huset der kunstneren ble født.

Program for turen:
Dag 1:
Avreise fra Bergen Flesland kl 13.05 med Norwegian direkte til Malaga, der vi lander kl 17.05. Bussen kjører oss direkte til hotellet i Malaga. Vi spiser felles middag i sentrum den første kvelden. Overnatting i Malaga.

Dag 2:
I dag reiser vi til Sevilla. På veien tar vi et lite stopp i hvite byen Osuna for å beundre de flotte maleriene til den kjente 1600-tallskunstneren Ribera. Bussen kjører oss videre til Sevilla, der vi tar en liten rundtur, før vi ankommer hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon. Overnatting i Sevilla.

Dag 3:
Denne dagen skal vi utforske Sevilla, kanskje den vakreste byen i Spania. Vi besøker først den gotiske katedralen med klokketårnet La Giralda, som opprinnelig fungerte som minaret. Deretter blir det guidet omvisning med guide i Reales Alcazares, som var residens for det kristne kongeparet Ferdinand og Isabella, men som er bygget i arabisk stil. Vi besøker også den vakre Maria Luisa-parken og Plaza de Espana. Om kvelden skal vi oppleve en flott Flamenco-forestilling. Overnatting i Sevilla.

Dag 4:
Bussen tar oss videre til Cordoba, der vi får omvisning med guide i den fantastiske moskeen La Mezquita, som senere ble omgjort til kristen katedral. Dette er et av verdens mest bemerkelsesverdige religiøse byggverk. Vi spiser felles lunsj og har også tid til å besøke jødekvarteret og ellers se oss rundt i denne helt unike byen. Overnatting i Cordoba.

Dag 5:
Bussen kjører oss til Granada. Denne dagen skal vi i all hovedsak tilbringe i det sagnomsuste Alhambra, der vi får guidet omvisning i dette fantastiske mauriske eventyrslottet. På ettermiddagen skal vi se mer av byen Granada med blant annet katedralen og det kongelige kapellet. Overnatting i Granada.

Dag 6:
Vi reiser til Malaga, der vi skal ha en byvandring i gamlebyen med besøk i katedralen, det flotte Picasso-museet og det nye Thyssen-museet, der vi får guidet omvisning. Vi flyr hjem til Norge kl 15.50 via København med ankomst Bergen Flesland kl 23.20.

DY1752 14. mars Bergen-Malaga       1305-1705
DY5574 19. mars Malaga-København 1550-1925
DY 969  19. mars København-Bergen 2200-2320

Inkludert i prisen:

 • Fly t/r Bergen-Malaga
 • 1 natt på hotell i Malaga
 • 2 netter på hotell i Sevilla
 • 1 natt på hotell i Cordoba
 • 1 natt på hotell i Granada
 • Frokost hver dag på hotellene
 • 1 felles lunsj
 • 1 felles velkomstmiddag
 • Flamenco-show i Sevilla med tapas
 • Guidet omvisning i Sevilla, inkl inngangspenger Reales Alcazares
 • Guidet omvisning i Cordoba, inkl inngangspenger Mezquita
 • Guidet omvisning i Granada, inkl inngangspenger Alhambra
 • Guidet omvisning på Picasso-museet og Thyssen-museet i Malaga inkl inngangspenger
 • Transport Malaga-Sevilla-Cordoba-Granada-Malaga
 • Skandinavisk reiseleder

 

Pris for BTkort-kunder: Kr 12.990,-.

Normalpris 15.290,-.

Tillegg for enkeltrom: 430,- pr natt.

Ved påmelding må depositum, kr 3.500,- pr person, betales innen 7 dager. Restbeløpet forfaller til betaling senest 2 måneder før avreise.

For påmelding og fullstendige vilkår kontakt TravelMaker på e-postadresse: post@travelmaker.no. Du kan også ringe tlf. 997 49 868.

TravelMaker as er selvsagt medlem i Reisegarantifondet.

Begrenset antall plasser.

Meny